News

Komentari 1

Pet mrtvih u Myanmaru, vojni auto se zabio u prosvjednike

Pet mrtvih u Myanmaru, vojni auto se zabio u prosvjednike

Automobil u kojem su bili vojnici zabio se u gomilu straga, rekla su dva svjedoka, te je slijedio raspršene prosvjednike, uhićujući ih i tukući

Pet je prosvjednika ubijeno i barem 15 uhićeno nakon što su se mjanmarske sigurnosne snage u nedjelju ujutro u Yangonu vozilom zabile u protivnike vojnog udara, izvijestio je lokalni novinski portal Myanmar Now.

Svjedoci na mjestu događaja rekli su Reutersu da su deseci osoba ozlijeđeni. Fotografije i videi na društvenim mrežama pokazuju vozilo koje se zabilo u prosvjednike te tijela kako leže na cesti.

Još jedan prosvjed održan je u Yangonu popodne unatoč jutarnjem nasilju.

Protuvojni prosvjedi se nastavljaju unatoč ubojstvu više od 1300 ljudi od puča 1. veljače. Raspršeni prosvjedi su često manje grupe koje izražavaju suprotstavljanje rušenju izabrane vlade koju je vodila Nobelova laureatkinja Aung Suu Kyi i povratku vojne vladavine.

Oporbena vlada u sjeni rekla je da je žalosna što vidi da se mirni prosvjednici gaze i ubijaju.

Automobil u kojem su bili vojnici zabio se u gomilu straga, rekla su dva svjedoka, te je slijedio raspršene prosvjednike, uhićujući ih i tukući. Neki su bili ozbiljno ozlijeđeni, s ranama na glavi i bez svijesti, prema svjedocima.

Glasnogovornik vladajuće hunte nije komentirao događaj.

 

 

Najčitaniji članci