Obavijesti

News

Komentari 21

Peternel o Mostu: Kakvi jeftini populisti; Bulj oštro uzvratio

Peternel o Mostu: Kakvi jeftini populisti; Bulj oštro uzvratio
1

Peternel je komentirao saborsko izlaganje Bulja i nazvao Most jeftinim populistima. Bulj je napisao da ga napada muškarac koji troši na kozmetiku kao on na hranu

VIDEO

Mostov zastupnik Miro Bulj i Igor Peternel, potpredsjednik HOO-a oštro su se obračunali na Facebooku.

Igor Peternel na Facebooku je komentirao saborsko izlaganje Mostova zastupnika Mire Bulja.

"Vozeći sam poslušao saborsko izlaganje Bulja u ime MOSTA o istraživanju nafte u Jadranu- "sveto tlo, škoj, kaplja hrvatskog mora, naš ribar, težak, branitelj krvlju oslobađa"...nigdje podatka, broja, znanstvenog citata,, vrijeđa SDP, bivšu ministricu, vrijeđa HDZ..!
Kakvi jeftini populisti!!
Na tren sam pomislio da Grdović recitira svoju novu pjesmu za splitski festival!", napisao je Peternel.

Ubrzo je Bulj reagirao i objavio podužu poruku na svom Facebooku.

"Tako mene napada Igor Peternel, muškarac koji na kozmetiku troši kao ja na hranu pa ću bit nježan da se momak ne uplaši. Dragi moj Igore, možda ti moje izlaganje ne zvuči jako stručno jer sam ti se ja kao radničko-seljačko dijete iz 4. Gardijske tukao s četnicima dok si ti studirao po fakultetima i kasnije Amerikama. Možda ne izgovaram efektne fraze kao ti ili neki drugi, ali se u Saboru borim pošteno, sa srcem i najbolje što znam. Sve za svoj narod cetinskog kraja i sve kojima moj glas u Saboru nešto znači. Dolazim na svaku sjednicu i dajem sve od sebe jer znam da me teškom mukom plaćaju svi građani Hrvatske.

Dragi moj momak, Hrvatsku nisu upropastili oni bez škole, oni što pjevaju o škoju, moru, niti branitelj što krvlju oslobađa, niti težak ili ribar. Hrvatsku su upropastili oni što brane Mamića ne zato što su Dinamovci nego zato što im za Mamića radi žena. Hrvatsku su upropastili oni što Torcidi i BBB broje uvrede na stadionima, a sami se u loži časte s kriminalcima. Hrvatsku su upropastili oni što reklamiraju HDZ ne zato što su domoljubi nego zato što idu na frizuru kod Karamarkove supruge. Hrvatsku su upropastili oni što se druže s SDP-ovcima, ne zato što ih briga za sirotinju nego zato što dogovaraju posliće. Hrvatsku su upropastili oni šta će za sitne pare branit i zagovarat i crnog vraga, samo ako od toga imaju koristi. Oni koje umjesto ideala zanimaju skupa putovanja, pomade, fina hrana, šampanjac i život na visokoj nozi. Možda nisam dio te elite kao ti Igore, ali sam svoje mjesto u Saboru zaradio pošteno i s puno truda i rada. Bilo bi dobro da se i ti kandidiraš i pomogneš svojoj domovini znanjem koje si stekao dok sam ja „gubio dane“ u rovovima", napisao je Bulj.

Prepirka tu nije stala. Odgovor Peternela nije trebalo dugo čekati.

"1. Drago mi je da gospodin Bulj primjećuje moj njegovani izgled obzirom da nažalost ja ne mogu reći da primjećujem njegovu stručnost u temi o kojoj je danas govorio u Saboru.

2. Kad je bušenju Jadrana riječ, onda se tu govori o zaštiti okoliša, a u tom području sam doktorirao pa nešto o tome mislim da znam. Problem bušenja kopna i istraživanja nafte je zbog trajnog onečišćenja podzemnih vodotokova puno veći obzirom da se tu radi otrovanju pitkih voda. O tome nitko ne govori.

3. Poštujem ratni put gospodina Bulja, ali taj put nema nikakve veze sa temom oko koje je danas govorio u parlamentu

4. U ovoj je zemlji još uvijek dozvoljeno imati svoje mišljenje, neovisno o ratnom putu i količini kozmetike i nadam se da po dozvolu za mišljenje zasad ne treba ići u Nacionalno vijeće Mosta. Što se pak tiče okolišnih tema, rado ću Mostu dati besplatan savjet ako ga zatraži", napisao je Peternel na Facebooku.

"Ako itko vrijeđa onda je to Bulj. Bačiću i Anki Mrak je danas rekao da su nacionalni izdajnici. Trebalo bi malo paziti što priča", dodao je Peternel u komentaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije