News

Komentari 64

Petra našli nakon 30 godina u Španjolskoj: Mještani Čepikuća imaju par teorija o nestanku

Petra našli nakon 30 godina u Španjolskoj: Mještani Čepikuća imaju par teorija o nestanku

U Nacionalnoj evidenciji nestalih se vodi kao nestala osoba posljednjih 30 godina. Posljednje što znaju je da se 1992. godine iskrcao s broda 'Dubrovnik' u španjolskoj luci Gijon

Pomorac Petar Marčinko (69), koji je nestao iz Čepikuća prije 30 godina, nedavno je pronađen živ u Španjolskoj.

Vijest je stigla iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Naime, surađivali su nakon što su se njegovi dokumenti misteriozno pojavili u Policijskoj postaji u Stonu.

U Nacionalnoj evidenciji nestalih se vodi kao nestala osoba posljednjih 30 godina. Posljednje što znaju je da se 1992. godine iskrcao s broda 'Dubrovnik' u španjolskoj luci Gijon i otada mu gube svaki trag.

Dubrovački vjesnik je saznao kako iz PU dubrovačko-neretvanske još trebaju potvrditi identitet Marčinka i provjeriti vjerodostojnost dokumenata.

Petar Marčinko rođen je 7. listopada 1953. godine u selu Čepikuće, u blizini granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

Mještani Dubrovačkog primorja se sjećaju Marčinka kao jednoga od trojice braće koji su plovili dubrovačkim brodovima 'Atlantic Shipping'. No, kažu kako ne znaju ni gdje je Marčinkov mlađi brat Stjepo. Za Stjepu kažu, da znaju samo da se iskrcao u Kanadi i da je živ. Dok je Marčinkov stariji brat otišao u mirovinu i umro na jugu Hrvatske.

Sjetili su se i četvrtog brata Nikolaja, ali za njega nisu ništa rekli.

Razni scenariji su kružili tada. Neki su pričali kako se Marčinko iskrcao da ne ode u rat, neki su govorili kako je htio pobjeći od kamatara, dok su neki spominjali samoubojstvo i smrt.

Stanovnici Čepikuća nisu vjerovali njegovoj majci koja je tvrdila da joj je sin poslao novac nakon rata kako bi preživjela neimaštinu. Smatrali su da je žena skrenula zbog brige o svojim sinovima.

Najčitaniji članci