Obavijesti

News

Komentari 1

Petrina: Jelić je manipulator. Nek da ostavku, nitko neće na mom rejtingu graditi karijeru

Petrina: Jelić je manipulator. Nek da ostavku, nitko neće na mom rejtingu graditi karijeru

Ne mogu reći da to nije bilo očekivano. Statistička je vjerojatnost da se nešto takvo moglo dogoditi, a mi radimo dalje normalno. Ta se dva svijeta dodiruju i mogu paralelno funkcionirati, poručio je Jelić

VIDEO

Primoštenski načelnik i predsjednik Županijske skupštine Stipe Petrina gostujući na Radio Ritmu pozvao je župana šibensko-kninskog Marka Jelića da ponudi ostavku i na nove izbore za župana ide bez potpore Nezavisne liste Stipe Petrine, piše ŠibenikIN.

- Ako mi netko tko ima ambicije voditi 100 tisuća ljudi, a to je župan, ne ispoštuje ono što dogovorim s njim, onda ja reagiram na jedini mogući način da to objavim javno i odbijem ono što nije usuglašeno među partnerima - poručio je Petrina aludirajući na dogovor oko izrade prijedloga rebalansa županijskog proračuna. Zbog toga Petrinini koalicijski partneri na sjednici Županijske skupštine nisu glasovali za županov prijedlog.

Petrina je kazao da Jelić u pola godine otkako je na poziciji župana, nije učinio ništa konkretno te da negira da ga je njegova lista (NLSP) dovela na to mjesto.

- Gospodine Jeliću dajte ostavku pa idemo na nove izbore, da vidimo kom’ obojci, kom’ opanci - poručio je Jelićev koalicijski partner Stipe Petrina, tvrdeći da je župan manipulator koji 'svaki put pilu okrene naopako' te da ili ne želi ili ne zna raditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Petrina okrenuo ploču, ipak uvodi covid potvrde: 'A što da radim, ne želim plaćati kazne'
Petrina okrenuo ploču, ipak uvodi covid potvrde: 'A što da radim, ne želim plaćati kazne'

Petrinina donedavna desna ruka u Općini Primošten, a odnedavna dožupanica Iris Ukić Kotarac, nije bila Jelićev izbor za to mjesto, rekao je Petrina.

- Bila je cijena koju je morao platiti - poručio je primoštenski načelnik.

- On se jučer poslije sjednice prijeti svojoj zamjenici. Prijeti se ‘vidjet ćete vi i ovo i ono…’ Nitko, ali baš nitko, neće graditi svoju karijeru na rejtingu i poštenju Stipe Petrine i Nezavisne liste - poručio je Petrina.

- Ne mogu reći da to nije bilo očekivano. Statistička je vjerojatnost da se nešto takvo moglo dogoditi, a mi radimo dalje normalno. Operativni sustav Županije mora funkcionirati, a ovaj politički dio ima svoj izričaj i to je tako. Ta se dva svijeta dodiruju i mogu paralelno funkcionirati – poručio je Jelić, javlja ŠibenikIN.

Sve je to politika i folklor, ponašanje s ciljem dobivanja političkih poena ili čuvanja položaja, dodao je župan.

- Svi koji me poznaju znaju da nisam konfliktna osoba, baš suprotno, sukobe pokušavam smiriti. Sa zamjenicom Iris Ukić Kotarac s Petrinine liste nemam problema, ona ima svoje poslove koje odrađuje, ali sigurno joj u ovoj situaciji nije lako. Ravnanje Županijskom skupštinom je na leđima Petrine, a upravljanje operativnim poslovima županije neka prepusti županu. Svakom svoje – zaključio je župan šibensko-kninski Marko Jelić.

- Nije točno to što kaže za proračun. Nema tu nikakvih novih ulaganja, radi se samo o usklađivanju planiranog i ostvarenog stanja i to zna svatko tko se imalo bavi javnim financijama. Bitno je da se proračun i bitni rebalansi ostvare -  rekao je Jelić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a