News

Komentari 4

Petrina optužio Jelića da je lažov. Novinarima podijelio USB s fiktivnim 'ugovorima o djelu'

Petrina optužio Jelića da je lažov. Novinarima podijelio USB s fiktivnim 'ugovorima o djelu'

Petrina je novinarima podijelio USB za kojeg tvrdi da je na njemu "više od tisuću stranica s više od 800 ugovora o djelu" koje je, kako tvrdi, Jelić sklapao sam sa sobom i drugim ljudima

Vijećnici HDZ-a povukli su se iz rada Županijske skupštine Šibensko-kninske županije prije početka zasjedanja te su zatražili da vladajuća koalicija predvođena županom Markom Jelićem i skupštinskim predsjednikom Stipom Petrinom ne dokaže da na sjednici postoji kvorum.

Traže i ostavku župana Jelića te nove izbore.

Šibenik: Stipe Petrina održao konferenciju za medije

HDZ-ovi vijećnici povukli su se 10 minuta prije početka zasjedanja, a nakon što je nezavisni vijećnik Petrina optužio župana Jelića "za nezakonite radnje".

Petrina je na konferenciji za novinare prije sjednice rekao da je župan Jelić "notorni lažov i prevarant" te novinarima podijelio USB za kojeg tvrdi da je na njemu "više od tisuću stranica s više od 800 ugovora o djelu" koje je, kako tvrdi, Jelić sklapao sam sa sobom i drugim ljudima.

- Svaka riječ koju ovdje izgovorim ima dokaz u potpisu i pečatu Veleučilišta. Jelić sa sobom sklapa fiktivne ugovore na iznose od preko 80 tisuća kuna, a problem je što nikad nisu ispunjeni uvjeti za njih. Zahtijevam od Veleučilišta se dostave ti ugovori o autorskom djelu. Novac se isplaćivao i imam dokaz - ustvrdio je Petrina prije početka Županijske skupštine koja naposljetku nije održana jer nije bilo kvoruma.

Šibenik: 16. sjednica Županijske skupštine

Prvi čovjek županijskog HDZ-a, Željko Burić kazao je da su se njegovi vijećnici povukli zbog, prvo, zbog nefunkcioniranja Županije kao predstavničkog tijela koje u dvije godine vlasti "nije napravilo ništa", drugo, zbog teških optužbi na račun župana Jelića.

- Minimum ljudske i političke korektnosti bilo bi da aktualni župan Marko Jelić podnese ostavku i omogući građanima Šibensko – kninske županije novo preslagivanje i da kažu što misle o aktualnim zbivanjima. Minimum političke korektnosti dvaju koalicijskih partnera koji imaju toliko razmirica, bez da ulazim u to tko je upravu, tko u krivu, bio bi da se izađe na nove izbore - kazao je Burić.

Šibenik: Konferencija za medije Hrvatske demokratske zajednice

Burić je kazao da će HDZ-ovi vijećnici napraviti jedino što mogu – povući se sa Skupštine kako ne bi sudjelovali u načinu rada s kojim se ne slažu i kako ne bi snosili odgovornost za nekvalitetno vođenje Šibensko – kninske županije.

Najčitaniji članci