Obavijesti

News

Komentari 102

Petrina iznapadao sve redom, Pauk: 'Nemoj da te plesnem!'

Petrina iznapadao sve redom, Pauk: 'Nemoj da te plesnem!'
6

Nakon pauze i utvrđenog kvoruma Petrina se odbijao maknuti s govornice, a njegovi vijećnici stajali su iza njega te je on nastavio govoriti uglas s predsjednikom skupštine...

VIDEO

Četiri sata galame na granici fizičkog incidenta. Tako se može opisati druga sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, koju je sedmero vijećnika Nezavisne liste Stipe Petrine pokušalo prekinuti. Smatraju, naime, da je konstituirajuća sjednica na kojoj je formirana većina koalicije HDZ-a i SDSS-a 21. lipnja održana nelegalno i traže njeno poništenje.  

I ta se sjednica bila odužila jer je Stipe Petrina inzistirao na poštivanju procedure, među ostalim, tražeći i da se zamrzavanje mandata ovjeri kod javnog bilježnika, budući da se Skupština konstituirala i s ljudima koji nisu bili na izbornim listama, već su u nju stigli kad su se određeni izabrani kandidati svojih mandata odrekli. 

- Skupština je nelegalna. Nećete je nastaviti sjednicu - višekratno je ponovio Petrina, stalnim upadanjem u riječ ne dopuštajući predsjedniku Skupštine Nediljku Dujiću da vodi sjednicu. 

- Nemoj da te pljesnem! - rekao je u jednom trenutku šibensko-kninski župan Goran Pauk Stipi Petrini, koji je i njemu stalno upadao u riječ i prekidao ga uvredama.

- Ovo je silovanje Skupštine! Petrina nas tjera da ga izbacimo i da idući put dovedemo zaštitare - rekao je župan Pauk, ne zaboravivši se i ovaj put narugati Petrini da nije imao hrabrosti  suprotstaviti mu se na izborima za župana. 
I dok je Petrina tiskao uz skupštinsku govornicu, kako bi omeo predsjednika Dujića i župana Pauka u vođenju sjednice i obrazlaganju odluka, pridružili su mu se i njegovi vijećnici. Od devet ujutro do iza 12 sati trajalo je to natezanje, ali većina je uspjela kako tako usvojiti dnevni red od 25 točaka.

No, Petrina ne odustaje od dokazivanja da je konstituirajuća sjednica, pa tako i ova, nelegalne.

- Nasilje je konstanta rada HDZ-a. Vidite što se događa, a ja samo inzistiram da se poštuje procedura. Ako su priznali da Mandatno-imunitetno povjerenstvo nije bilo legalno ustrojeno,  a ono je donijelo izvješća verificiranju skupštinskih mandata, o čemu mi pričamo? Pisao sam o tome Ministarstvu uprave i trebao je do danas stići odgovor. Pitam se zašto nije - rekao nam je nakon sjednice Petrina najavljujući da će nastaviti tražiti da se konstituirajuća sjednica ponovi.

Petrinu zaštitari odnosili sa sjednice

Stipe Petrina je 2009. HDZ nazvao "nacističkom organizacijom" pa su ga sa sjednice županijske skupštine na kraju odvukli zaštitari. Bliski susret za zaštitarima imao je i tri godine kasnije tvrdeći da mu je mandat ukraden:

 Meni je mandat ukraden i na mene se šalju zaštitari, a sve što sada tražim je da mi se uruči rješenje da nisam vijećnik i neću više dolaziti. Ovako je upitan legitimitet svih dosad donesenih odluka na ovoj Skupštini unatrag tri godine, jer je sama skupština nezakonita - kazao nam je tada Petrina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.