Obavijesti

News

Komentari 261

Banožić otkrio: 'Morat ćemo evakuirati civile iz vojarne'

Banožić otkrio: 'Morat ćemo evakuirati civile iz vojarne'

Novi potres osjetio se oko 18.24. Iako je EMSC javio kako je potres bio jačine 3,5, Seizmološka služba javlja da je bio nešto jači - 3,9 po Richteru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.28

Vojarna gdje su civili oštećena u potresu

 

Ministar obrana Mario Banožić otkrio je kako je u potresu oštećena i vojarna u kojoj su smješteni civili. U petrinjskoj vojarni se nalazi čak 400 civila.

- Nažalost, danas smo sa statičarima utvrdili da su nastala oštećenja na pojedinim našim objektima tako da ćemo morati ići u smanjenje broja ljudi, to ćemo napraviti s ostalim civilnim institucijama, da dio ljudi preuzmu na sebe, pogotovo vezane za staračke domove. Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas - rekao je ministar Banožić za N1.

24sata

Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, kaže:

- Svima nam cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova. To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju, Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci... - rekao je za N1.

20.50

'Zgrade su sve nestabilnije'

''Ovdje je velika opasnost i svakodnevno su zgrade sve nestabilnije. Zbog onoga što mi vidimo, preporučio bih svima da ne idu u centar grada jer zaista svakoga trenutka nešto može opasti'', izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dnevnik Nove TV.

Za sada su, kaže, imali šestero ozlijeđenih vatrogasaca, a nakon zadnjeg potresa u četvrtak, još je jedan ozlijeđeni koji je pao s ljestvi. Nalazi se u bolnici zbog uganuća koljena.

''Konstantan rad je naša zadaća. Raščišćavanje za građane s krovova, skidanje dimnjaka, uz rad s vlasnicima kuća, ali i raznim tvrtkama koje su kod nas na ispomoći. Moramo djelovati organizirano i sigurno'' kazao je Tucaković.

Kako su organizirano dovodili ekipe, tako će i sustavno smanjivati broj ljudstva ljudstva na terenu, sukladno potrebama, ali i terenu, kao i vremenskim uvjetima.

''Ako jako zahladi i neće se moći raditi, naravno da ćemo to malo prekinuti pa se opet vratiti. No sve dežurne ekipe će ostati ovdje'', istaknuo je Tucaković za Novu TV.

19.20

Njemački vatrogasci pomažu

Vatrogasci iz njemačke savezne države Baden-Wuerttemberga pomažu području Sisačko-moslavačke županije pogođenom potresom darujući vatrogasna vozila te građevinski materijal i medicinsku opremu, potvrdio je u četvrtak predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

"Sutra će od vatrogasaca iz njemačke pokrajine Baden-Wuerttemberga na potresom ugroženo područje stići nekoliko tegljača građevinskog materija te tri vatrogasna vozila koja će biti darovana vatrogascima u Sisačko-moslavačkoj županiji, a osim toga, od njih će stići i medicinska oprema", rekao je Sanader za Hinu.

Podsjetio je kako su prošlog vikenda vatrogasci iz te njemačke savezne države dopremili i darovali dva vatrogasna vozila vatrogascima na području pogođenom potresom.

Vatrogasci iz Baden-Wuerttemberga, kako je istaknuo Sanader, već godinama njeguju prijateljevo s vatrogascima u Sisačko-moslavačkoj županiji, kojima su i prije, nakon rata, darovali više vatrogasnih vozila.

Sanader je također podsjetio da na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije pomažu vatrogasci iz svih hrvatskih županija.

POTRES IPAK JAČINE 3,9

Kako javlja Seizmološka služba, potres koji se osjetio u 18.24 bio je ipak nešto jači nego što je to javio EMSC. 

Potres je bio jačine 3,9 po Richteru. 

UŽIVO IZ PETRINJE
Komentari 261