Obavijesti

News

Komentari 122

Petrov: Nismo došli uzburkati vodu, nego promijeniti zemlju

Petrov: Nismo došli uzburkati vodu, nego promijeniti zemlju
4

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko će shvatiti da je njihovo vrijeme prošlo. Osvojit ćemo najmanje 13 do 14 mandata, rekao je u Požegi Božo Petrov

VIDEO

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko će shvatiti da je njihovo vrijeme prošlo. Uspjeli smo razbiti mit da je glas za bilo koju drugu stranku osim SDP-a i HDZ-a glas bačen u vjetar. Osvojit ćemo najmanje 13 do 14 mandata, rekao je u Požegi predsjednik MOST-a Božo Petrov.

Istaknuo je kako će MOST biti jedini jamac da će nakon izbora doći do promjena u zemlji te kako je uvjeren da se bez njih neće moći konstituirati Vlada. Tvrdi kako će tražiti provođenje reforma koje su se trebale provesti prije 20 godina, ali nijednoj stranci nisu bile u interesu.

VIDEO

- Nismo došli uzburkati vodu nego promijeniti zemlju od dna prema vrhu. Mora se provesti reforma javne uprave, reforma pravosuđa, monetarne politike i poreznog sustava. Još jedna ključna stvar je poticanje konkurentnosti gospodarstva – nabrojao je Petrov pet ključnih zahtjeva MOST-a.

Odbacio je nagađanja o mogućoj koaliciji s SDP-om ili HDZ-om. Dodao je kako za to nema nikakve šanse jer se ni s jednima ni s drugima ne mogu identificirati. Poručio je kako upravo zbog toga nikada neće biti na prodaju. Osvrnuo se i na prozivke predsjednika HDZ-a da je MOST stranka koja će trajati jednu sezonu.

- Njima je u interesu da se ne pojavljuje nitko drugi na političkoj sceni jer će se u protivnom morati boriti sa svim obećanjima kojima su punili ljude kako bi se domogli vlasti. Gospodinu Karamarku bih poručio, moje želje, moji snovi – rekao je okupljenima Petrov.

Na novinarsko pitanje koliko će potrošiti u kampanji izjavio je kako su skupili između 100 i 150 000 kuna donacija te kako će uzeti kredit koji namjeravaju vratiti čim dobiju saborske mandate. Profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Ivan Lovrinović najavio je osnivanje Agro banke kojom žele poticati poljoprivredu i čija bi jedina zadaća bila financirati isključivo poljoprivredu.

- U njoj neće biti lihvarske kamate koje su uništile mnoge hrvatske obitelji nego kamatne stope kakve vidimo u nama konkurentnim zemljama – zaključio je Lovrinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...