Obavijesti

News

Komentari 0

Petrov o knjizi Martine Dalić: To je 'beatifikacija Sv. Martine'

Petrov o knjizi Martine Dalić: To je 'beatifikacija Sv. Martine'
1

Na navode u knjizi da je tražio da građani svojim novcem spase Konzum Petrov je rekao kako je bilo više modela, a na kraju je prevladao model Martine Dalić

VIDEO

Čelnik Mosta Božo Petrov posprdno je u ponedjeljak komentirao u Hrvatskom saboru promociju knjige Martine Dalić "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma", nazvavši je "beatifikacijom Svete Marine, zaštitnice slobodnog tržišta".

- Cijela ova priča je beatifikacija Svete Martine, zaštitnice slobodnog tržišta, vicepostulator je Gojko Drljača, svjedok u procesu je gospodin Vujčić, kauzu vodi Hanza medija, Jutarnji list. To je razlog zašto imamo 45.000 besplatnih primjeraka hagiografije, odnosno života svetaca - izjavio je Petrov novinarima.

Na navode u knjizi da je tražio da građani svojim novcem spase Konzum Petrov je rekao kako je bilo više modela, a na kraju je prevladao model Martine Dalić.

- U odnosu na sve njihove modele naš model nije uključivo konzultantske usluge, namještanje poslova i roll-up kredite. Da se ne zavaravamo, svaki model je državni intervencionizam, uključujući i ovo što su oni napravili - kaže Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocijenio je spornim tajming promocije knjige, u trenutku kada se očekuje rasprava o istražnom povjerenstvu za Agrokor.

- Svi akteri su uključeni u to kako bi se osvjetlao lik i djelo, kako Svete Martine, tako i premijera Andreja Plenkovića - ustvrdio je Petrov.

Sve je to ista ekipa

Za dolazak guvernera HNB-a Borisa Vujčića na promociju knjige kazao je kako je to "sve ista ekipa".

- Ono što smo mogli vidjeti iz iskaza Svete Martine, guverner Vujčić je surađivao s njima dok smo bili u Vladi, a nismo znali za to. To je ista ekipa - rekao je.

Komentirao je i preslagivanje unutar vladajuće koalicije, ocijenivši kako Milan Bandić već odavno potpomaže Vladu.

- Oni cijelo vrijeme glasuju za tu Vladu, a njihovo preslagivanje će biti samo 'tresla se brda rodio se miš' - dodao je.

Petrova ne bi čudilo da Bandić dobije mjesto u Vladi no kaže, to će  ovisiti o Plenkoviću. "Od Andreja Plenkovića, Martine Dalić i Milana Bandića apsolutno me ništa ne čudi", zaključio je.

O stranačkoj kolegici Ivani Ninčević Lesandrić kazao je kako je hrabra žena koja je istupila sa svojim iskustvima iz bolnice i time potakla tisuće drugih žena da iznesu svoja svjedočanstva.

- U tome ima potpunu potporu Mosta, ona je hrabra žena i ona se neće pokolebati unatoč tome što joj prijete tužbama - rekao je.

- Ako su odgovor tužbe, onda pozivam sve građane da dignu glas protiv takvog ministra zdravstva i protiv takvog predsjednika Vlade koji dopušta tom ministru i ravnatelju bolnica da to rade - dodao je Petrov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a