Obavijesti

News

Komentari 4

Pevec očekuje dobit od 140 milijuna kuna, rast će i plaće

Pevec očekuje dobit od 140 milijuna kuna, rast će i plaće
1

Po riječima predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića, teška vremena su iza Peveca, koji danas posluje u 19 gradova i u 23 prodajna centra te iz godine u godinu bilježi i rast broja centara i zaposlenih

VIDEO

Trgovački lanac Pevec u ovoj godini očekuje da će ostvariti prihode od dvije milijarde kuna, što je 19 posto više u odnosu na prošlu godinu te dobit od 140 milijuna kuna ili 26 posto više, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare, a najavljeno je i ulaganje u plaće djelatnika, novo zapošljavanje i otvaranje novih centara.

Po riječima predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića, teška vremena su iza Peveca, koji danas posluje u 19 gradova i u 23 prodajna centra te iz godine u godinu bilježi i rast broja centara i zaposlenih. Trenutno zapošljava 1.823 djelatnika.

Prosječne bruto plaće u toj trgovačkoj kompaniji u protekle dvije godine porasle su za 10 posto, a Lovrinčević najavljuje da će u 2019. godini uložiti dodatnih 20 milijuna kuna u plaće, čime bi one u prosjeku porasle za 12 posto.

Pritom će se dati na rast najnižih bruto plaća djelatnika u maloprodaji i na skladištu, koje će od 1. siječnja 2019. biti uvećane za oko 1.000 kuna ili oko 24 posto, dodao je. Tako bi sadašnja najniža plaća u Pevecu od 4.100 kuna bruto od iduće godine iznosila 5.100 kuna bruto, pa bi plaća radnika-početnika u Zagrebu bila 4.100 kuna neto.

"Uz ulaganje u plaće, u idućih godinu do dvije u planu je i otvaranje novih prodajnih centara u Vukovaru, Vinkovcima i Splitu, a sredinom studenog ove godine bit će otvoren novi prodajni centar u Samoboru. U nove centre biti će uloženo oko 200 milijuna kuna te će se otvoriti 200 novih radnih mjesta", istaknuo je Lovrinčević.

Naveo je i podatak da je Pevec ove godine, prvi puta nakon stečaja, isplatio dividendu i to u iznosu od 80 milijuna kuna, što čini 75 posto ukupne lanjske dobiti, dok je ostatak dobiti investiran u prodajne centre.

Lovrinčević je rekao i da podržavaju prijedlog o ukidanju rada nedjeljom kao i inicijativu za ukidanje davanja za 13. plaću.

Vezano uz ukidanje rada nedjeljom kazao je kako bi se većina prometa koji se ostvari nedjeljom prelila na subotu i ponedjeljak. Izračunali su tako da bi ukidanjem rada nedjeljom oko 150 milijuna kuna prihoda godišnje izgubili, no vjeruju da bi se dio nadoknadio prodajom u spomenuta dva dana. Dodao je i kako mu je nevjerojatno da se ukidanju rada nedjeljom protive one tvrtke čije matične tvrtke u inozemstvu nedjeljom ne rade.

Lovrinčević je izrazio uvjerenje da je ispred Peveca izuzetno uspješno poglavlje u poslovanju. "U 2019. godini rast ćemo minimalno deset posto u odnosu ovogodišnje prihode. Što se dobiti tiče, još je daleko o tome govoriti, no ne vjerujem da ćemo ići ispod rezultata za ovu godinu. Voljeli bismo da rastemo više, ali to ovisi o mnogo stvari kako će se dešavati na tržištu", zaključio je Lovrinčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.