Obavijesti

News

Komentari 1

Pijani motorist sletio je s ceste: Imao je 2,2 promila u krvi

Pijani motorist sletio je s ceste: Imao je 2,2 promila  u krvi

Vozač Piaggio Beverly noćas oko 1.30 sati je u jednom trenutku na ravnom dijelu ceste prešao na lijevu stranu kolnika i sletio s ceste...

VIDEO

Noćas oko 1.30 sati u Ulici Ungarija u Murinama dogodila se prometna nesreća, u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Muškarac (43) upravljao je motociklom Piaggio Beverly, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.22 promila. Vozač je u jednom trenutku na ravnom dijelu ceste prešao na lijevu stranu kolnika i sletio s ceste.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.

Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima mopeda i motocikala na nužnost poštivanja prometnih propisa. Naime, riječ je o kategoriji sudionika u prometu koji su među najugroženijima. U prvih šest mjeseci ove godine na istarskim prometnicama poginulo je pet osoba na motociklima, od čega tri putnika, a 18 osoba zadobilo je teže ozljede.

Prometni stručnjak o nizu teških nesreća: 'Dok takvi motoristi imaju gledatelje, neće prestati'
Prometni stručnjak o nizu teških nesreća: 'Dok takvi motoristi imaju gledatelje, neće prestati'

U istom razdoblju prošle godine smrtno su stradale dvije osobe na motociklu, a 16 ih je teže ozlijeđeno. Budući da je ove godine razvidno povećanje broja stradalih, pogotovo poginulih osoba, policija ponovno poziva vozače mopeda i motocikla da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu.
 
Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka, da se kreću propisanim brzinama i brzinu prilagode uvjetima na kolniku te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Autom se zabio u motorista, mladić (17) ozlijeđen u nesreći
Autom se zabio u motorista, mladić (17) ozlijeđen u nesreći


 
Posebno naglašavamo obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. U zaštiti mladih motorista i motociklista, prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmite sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi oni bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"