News

Komentari 0

Pijani muškarac (57) vozio je bez položenog vozačkog ispita: Zaradio kaznu od 18.000 kuna

Pijani muškarac (57) vozio je bez položenog vozačkog ispita: Zaradio kaznu od 18.000 kuna

Vozač Audija 80 imao je 1,33 promila kad ga je policija u Cirkovljanima napokon zaustavila. Nisu to uspjeli iz prve, jer se on nije zaustavio na znak policajca nego je lagano nastavio sa vožnjom...

U ponedjeljak oko  19 sati u Cirkovljanu, Donjoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, vozač Audija 80, čakovečkih registarskih oznaka, nije se zaustavio na znak policajca već je napravio s vožnjom. No, ubrzo je zaustavljen.  Audijem upravljao 57-godišnjak bez položenog vozačkog ispita.

Ujedno, alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,33 promila. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. 

 

Zaradio je 18.000 kuna kazne, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od sedam mjeseci, nakon što položi ispit za vozača. 

I u Prelogu zaustavili muškarca bez položenog vozačkog

Dva dana ranije, u subotu, u 21:30 sati na prometnici koja povezuje Dekanovec i Gardinovec, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Prelog pokušali su zaustaviti Alfu Romeo, čakovečkih registarskih oznaka, ali vozač nije stao.  Nešto kasnije je zaustavljen u susjednom naselju. 

Uz to što je odbio alkotestiranje,  utvrđeno je kako 36-godišnjak koji je upravljao Alfom, nema položeni vozački ispit. Kako se radi o osobi koja stalno vozi bez dozvole, on je uhićen  i priveden u Policijsku postaju Prelog. Zbog nekoliko prekršaja sud ga je kaznio s 13 000 kuna, a auto je vuna služba "spremila" do okončanja postupka u policijsko dvorište.

Uz kaznu zabrane upravljanja B kategorijom nakon polozenog vozačkog ispita u trajanju od šest mjeseci, odmah je sproveden u zatvor u Varaždinu gdje mu određeno zadržavanje. Ujedno, 30-godišnja vlasnica automobila kažnjena je novčanim iznosom od 3.000 kuna zbog počinjenja prekršaja davanja vozila na upravljanje osobi za koju mogla ili morala znati da nema pravo upravljati vozilom. 

Najčitaniji članci