Obavijesti

News

Komentari 14

Pijanoj vozačici produžili su istražni zatvor za mjesec dana

Pijanoj  vozačici produžili su istražni zatvor za mjesec dana
1

Državno odvjetništvo jučer je podignulo optužnicu protiv nje i to zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoć

VIDEO

Sudac istrage uvažio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Splitu da se Ivani Teni Gotovac Soldić (39) produlji istražni zatvor zbog bojazni od ponavljnja kaznenog djela. Tako će Gotovac Soldić koja je pod utjecajem alkohola usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić, u istražnom zatvoru biti još mjesec dana. Državno odvjetništvo jučer je podignulo optužnicu protiv nje i to zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoći.

Pokretanje videa...

01:16

Kako navode, stavlja joj se na teret da je 23. listopada 2018. oko 21,20 sati na području Županije splitsko-dalmatinske upravljala osobnim vozilom marke Audi A3 za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Okrivljenicu se tereti da, vozeći Poljičkom ulicom, pod utjecajem alkohola s količinom od najmanje 1,01 g/kg alkohola u krvi, uslijed čega su njene vozačke sposobnosti bile smanjene, dolaskom do raskrižja nije zaustavila vozilo ispred pješačkog prijelaza i propustila pješake, već je ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja brzinom od oko 70 km/h, iako je za njen smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu, svjesna da takvom vožnjom može izazvati prometnu nesreću. Uslijed ovakve vožnje okrivljenica je, tereti ju se, na istočnom dijelu raskrižja na pješačkom prijelazu prednjom desnom bočnom stranom vozila udarila pješakinju (1999.) koja je preko obilježenog pješačkog prijelaza, za vrijeme dok je za pješake za njen smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo na semaforu, prelazila sjevernu kolničku traku. Pješakinja je pri udaru odbačena u smjeru zapada izvan sjevernog ruba kolnika na travnatu površinu, zadobivši višestruke ozljede: oguljotine kože prednjeg dijela lijeve nadlaktice iznad ručnog zgloba, krvni podljev vanjske strane lijevog stopala, otvoreni prijelom lijeve potkoljenice na 18 cm od tla, otvoreni prijelom lijeve natkoljenice, oguljotina kože lijeve prepone, oguljotine kože donjeg dijela desne natkoljenice i gornjeg dijela desne potkoljenice, velika rana razderotina desne strane trbuha s ozljedama unutarnjih organa, krvni podljev mekog oglavka čeono s krvarenjem u meke moždanice i sadržajem krvi u moždanim komorama. Ozljede predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu uslijed koje je preminula na mjestu nesreće. 

Prijeti joj 12 godina: Optužili vozačicu, usmrtila je djevojku
Prijeti joj 12 godina: Optužili vozačicu, usmrtila je djevojku

Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret i da u isto vrijeme, neposredno nakon prometne nesreće koju je sama prouzročila na prethodno opisan način, znajući da je osobnim vozilom udarila pješakinju i svjesna da je ona u životnoj opasnosti, nije joj pružila pomoć iako je to mogla učiniti bez veće opasnosti za sebe i druge. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..