Obavijesti

News

Komentari 19

Pijavica u Makarskoj: Stvorila se u minuti, bila je visoka i jaka

Pijavica u Makarskoj: Stvorila se u minuti, bila je visoka i jaka
4

Čitatelj iz Makarske snimio je meteorološki događaj dana. Nad morem u Bračkom kanalu oko 14.20 sati pojavila se visoka pijavica. Za sada nema prijava o bilo kakvoj šteti

VIDEO

Stvorila se u minuti, oko 14.20 sati na moru u Bračkom kanalu, ispred Makarske. Bila je visoka i jaka, opisao nam je jedan od čitatelja koji je u Makarskoj u subotu popodne snimio pijavicu nad morem. 

- Nisam vidio nikakve brodice ondje gdje je udarila, pa sumnjam da ima ikakve štete ili da je netko ozlijeđen. Trajala je četiri do pet minuta, a onda se raspala - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:06

Nova sredozemna ciklona nazvana Hera obilježava početak središnje dekade mjeseca. Jače grmljavinsko nevrijeme u petak je zahvatilo Jadran. Grmljavine je bilo i u dijelu Dalmacije, posebno oko Šibenika.  Prema sredini dana kiša je na sjeveru Jadrana pojačavala, a do kraja dana oborina se uz jačanje ciklone proširila na veći dio zemlje. U višem gorju je u rano poslijepodne kiša brzo okrenula na snijeg, a do večeri snijeg je počeo padati u Gorskom kotaru gdje na cestama vladaju zimski uvjeti.

U prvom dijelu subote u većini predjela oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U dijelu Dalmacije moguće je i nevrijeme s tučom i većom količinom oborina. U višem gorju padat će snijeg, a snježna granica u Dalmatinskoj zagori prolazno se može spustiti na oko 500 metara nadmorske visine. Prestanak oborina i djelomično razvedravanje, koji će već ujutro zahvatiti sjeverni Jadran, postupno će se popodne širiti na njegov ostatak. Umjerena do jaka bura i tramontana zapuhat će na sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji će prijepodne puhati umjeren do jak lebić i pulenat. Zbog premještanja ciklonalnog centra moguća je i ciklonalna plima, osobito u južnoj Dalmaciji. Na otvorenom moru Dalmacije sredinom dana zapuhat će olujna tramontana, a do večeri umjerena do pojačana tramontana zapuhat će u cijeloj Dalmaciji. Jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne bit će neznatno više od jutarnjih. U drugom dijelu dana, a osobito navečer, posvuda osjetan pad temperature.

Do kraja dana u unutrašnjosti oblačno sa sve češćom i jačom kišom koja će se postupno širiti prema istoku. U gorju će tijekom večeri kiša okrenuti na snijeg kojeg u višim zonama može pasti više od 30 cm, a u noćnim satima snježna granica će se spuštati prema nizinama. Zapuhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova uz postupni pad temperature.

U nedjelju suho i djelomično sunčano, ali hladno. Puhat će povremeno umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura od -5 do 0, a najviša dnevna između 1 i 6 Celzijevih stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.