Obavijesti

News

Komentari 89

Pismo otetog Petera Kassiga: 'Jako se bojim da ću umrijeti'

Pismo  otetog Petera Kassiga: 'Jako se bojim da ću umrijeti'
4

Ako doista umrem, pretpostavljam da vi i ja barem možemo pronaći utočište i utjehu u tome da sam umro pokušavajući pomoći drugima, napisao je svojim roditeljima

VIDEO

Roditelji Petera Kassiga (26), kojeg zarobljenog drže militanti Islamske države u Siriji, objavili su njegovo pismo koje je napisao u zatočeništvu . U pismu, koje su roditelji dobili u srpnju, Peter Kassig je napisao kako se 'boji smrti' , te da je tužan zbog boli koju ovo sve nanosi njegovoj obitelji, javlja BBC .

Prošlog tjedna ISIL je objavio video u kojem je smaknuo britanskog humanitarca Alana Henninga. Snimka je završila prijetnjom da je idući na redu upravo Peter Kassig , koji se inače preobratio na Islam te je promijenio ime u Abdul-Rahman.

VIDEO

Peterovi roditelji, Ed i Paula Kassig, rekli su da su odlučili pismo pustiti u javnost 'kako bi svijet shvatio zašto Petera toliko ljudi cijeni i divi mu se'.

Ako doista umrem, pretpostavljam da vi i ja barem možemo pronaći utočište i utjehu u tome da sam umro pokušavajući pomoći onima kojima je pomoć bila potrebna

U pismu zatočeni Kassig je napisao: ' Očito da sam jako uplašen da ću umrijeti ali najgori dio je neznanje, nadanje i pitanje trebam li se uopće nadati spasu . Jako sam tužan zbog toga što se sve ovo dogodilo i zbog svega što vi kod kuće  sada prolazite. Ako doista umrem, pretpostavljam da vi i ja barem možemo pronaći utočište i utjehu u tome da sam umro pokušavajući pomoći onima kojima je pomoć bila potrebna. Što se tiče moje vjere, molim se svaki dan i u tom smislu nisam ljut zbog moje situacije'. Pismo je završio riječima: 'Volim vas'.

Kassigovi roditelji rekli su da je Peter radio za SERA-u (Special Emergency Response and Assistance), humanitarnu organizaciju koju je sam osnovao, kad je zatočen u istočnoj Siriji prije godinu dana .

VIDEO

Smaknuće Alana Henninga bila je četvrta snimka smaknuća koju je objavio ISIL , koji kontrolira velika područja Sirije i Iraka. Prije Henninga, ISIL je smaknuo američkog novinara Jamesa Foleya, američko-izraelskog novinara Stevena Sotloffa i britanskog humanitarca Davida Hainesa, koji je imao suprugu i kćer u Sisku.

ISIL tvrdi da su oni svi ubijeni kao znak odmazde zbog američkih napada na njihove položaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu