Obavijesti

News

Komentari 213

Milanović HDZ-u: Novac SDP-a je čist, a vaš... e to se zapitajte

Milanović HDZ-u: Novac SDP-a je čist, a vaš... e to se zapitajte
4

Borića (HDZ) zanimalo je ima li premijer projekcije rasta javnog duga do kraja 2015. godine te može li izračunati za koliko će porasti javni dug u njegovom mandatu

VIDEO

Na saborskom aktualcu Josip Borić (HDZ) pokušao je isprovocirati premijera Zorana Milanovića pobrojavanjem negativnih trendova i spočitavanjem angažiranja PR stručnjaka za peglanje imidža koji ga je natjerao da spozna kako živi običan mali čovjek, od maškara do kubura.

Borića je zanimalo ima li premijer projekcije rasta javnog duga do kraja 2015. godine te može li izračunati za koliko će porasti javni dug u mandatu u kojem on vodi Vladu. 

- Može li ovaj vaš Amerikanac izbrisati činjenicu da ste nas kao SDP-ov premijer zadužili u jednom mandatu gotovo jednako kao i devet drugih premijera u 21 godinu - pitao je Borić. 

Premijer mu je staloženo i mirno odgovorio.

- Pročitali ste pitanje jer niste u stanju to zapamtiti. Cijeli je niz pogrešnih podataka, a kad već govorite o takvim stvarima da barem baratate podacima. Puno je toga krivo i to neću komentirati niti ulaziti u natezanje i svađu s vama jer jedino to želite - rekao je. 

Poručio je da SDP angažira vanjske suradnike, iako puno manje nego druge stranke, novcem koji je pošteno zaradio iz proračuna, koji nisu izvučeni iz javnih poduzeća, Fimi medije i koji nije opljačkan od hrvatskih građana. 

- To je nešto što vi teško možete shvatiti da netko plaća račune. Naš novac je čist, plaćamo račune i poreze. A vaš? to se zapitajte - poručio je premijer navodeći da je o poslovanju SDP-a Državna revizija izdala bezuvjetno mišljenje. 

Borić nije bio zadovoljan odgovorom, a premijera je pozvao na ostavku. 

- Možda bi bilo dobro da uobličite tu vašu odgovornost o kojoj stalno govorite tu Bundesligu hrvatske politike u jednu ostavku, da odemo na izbore jer ljudi trebaju dobiti novu priliku - uzvratio je. 

Holy: Sklapate ugovor s tvrtkom optuženom za mito

S obzirom da se premijer predstavlja političar kojem je moral u politici iznimno važan, Mirela Holy (ORaH) podsjetila je da je moral djelovanje u javnom interesu. 

Pitala je Milanovića je li javni interes sklapanje ugovora o povlaštenom otkupu električne energije po cijeni dvostruko većoj od sadašnje cijene na tržištu i to s tvrtkom koja ima nekoliko međunarodnih presuda za plaćanje mita

Je li u javnom interesu ustupiti besplatno energetske podatke države privatnoj kompaniji koja je dobila posao 2D seizmičko istraživanje Jadrana bez javnog natječaja, ali i je li u javnom interesu sklopiti ugovor kojem je maksimalna korist za Hrvatsku 40 do najviše 50 posto u odnosu na proizvedene ugljikovodike i prema kojem se Hrvatskoj smanjuje korist ukoliko su veća nalazišta ugljikovodika, pitala je Holy. 

- Dobit ćete pisani odgovor - jedino je što joj je dogovorio Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)