Obavijesti

News

Komentari 134

Pitanje je dana: Protiv Todorića sigurno podižu kaznene prijave

Pitanje je dana: Protiv Todorića sigurno podižu kaznene prijave
1

MULJAŽE Nakon ponedjeljka uprava Agrokora podnosi kaznene prijave, ali Todorić nije više u zemlji. Ono što je sigurno je da će još za nekoliko milijardi pasti realna vrijednost Agrokora jer je imovina bila prenapuhana

VIDEO

Prenapuhana imovina za 13,4 milijarde kuna i prikazivanje milijardi kuna gubitaka kao dobit u ključnih devet kompanija Agrokora tek su vrh ledenog brijega.

Kako neslužbeno doznajemo, u konsolidiranom izvješću Agrokora, koje će u ponedjeljak objaviti izvanredna uprava, otkrit će se nove muljaže Ivice Todorića i njegove uprave. Ono što je sigurno je da će još za nekoliko milijardi pasti realna vrijednost Agrokora jer je imovina bila prenapuhana. Kao što su revizori već otkrili u Konzumu, Tisku i Belju, obveze koncerna su umjetno smanjivane suprotno računovodstvenim standardima, a imovina je precijenjena.

Sve je to davalo ljepšu sliku koncerna nego što je realna i služilo je kako bi Todorić uspio dobiti nove kredite od banaka. Saznajemo i da se iznenada pojavilo više od tri milijarde skrivenih troškova samo u Agrokoru d.d., koji su bili skriveni u knjigama i prebacivani iz godine u godinu. Netom prije nego što će Agrokor preuzeti Vladin povjerenik Ante Ramljak, ti troškovi su napokon knjiženi, i to navodno kao priprema za izlazak na burzu i djelomičnu prodaja kompanija. Revizori, kako saznajemo, ne vjeruju da je to istina. Čini se da je novac izvučen, ali još se čeka potvrda.

Kako smo već objavili, nakon izvješća u ponedjeljak sigurno idu kaznene prijave protiv Todorića. Ramljak smatra da to mora uraditi jer ga na to obvezuje i zakon koji propisuje da se sve potencijalne nepravilnosti i nezakonitosti moraju prijaviti. Nakon toga će sudbina Todorića zavisiti o brzini istražitelja. Još se ne zna gdje je on točno i hoće li biti dostupan hrvatskom pravosuđu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivica Todorić je ranije na svojem blogu rekao da nije izvukao ni kunu i da svi potezi imaju opravdanje. Za Hrvatsku stižu i novi problemi. Ruski Sberbank, koji je Todoriću ukupno posudio 1,1 milijardu eura, nije sudjelovao u novom kreditiranju Ramljakove uprave. Oni se žele naplatiti sudskim putem, a drugi čovjek banke, Maksim Poletaev, u petak je otvoreno poručio da bi država, odnosno svi mi, trebala vratiti Todorićeve dugove. Oni su već tužili Todorića.

- S obzirom na to da je Hrvatska nacionalizirala Agrokor, to je sad Vladin dug. Hrvatska bi trebala pretvoriti dug u državne obveznice i isplatiti nas - rekao je Poletaev.

U Saboru je opet odgođeno glasanje o istražnom povjerenstvu. Nisu izglasani ni ustavni suci. HDZ i SDP su se barem dogovorili oko članova. Povjerenstvo će voditi Orsat Miljenić (SDP), ali većinu članova će imati HDZ, četiri. SDP ima dva člana, Most, HNS i PH po jednog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu