Obavijesti

News

Komentari 20

Pjongjang uspješno ispitao raketni motor na čvrsto gorivo

Pjongjang uspješno ispitao raketni motor na čvrsto gorivo
1

Ovo je povijesni i nezaboravan dan, rekao je vođa najkrućeg režima u svijetu koji je osobno pratio ispitivanje motora i ocijenio ga velikim uspjehom a sjevernokorejske raketne sustave

VIDEO

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un pohvalio se "povijesnim" napretkom svoje zemlje u nuklearnom i balističkom programu nakon uspješnog ispitivanja raketnog motora na čvrsto gorivo, prenose u četvrtak sjevernokorejska glasila.

Rakete kojima raspolaže Sjeverna Koreja uglavnom pogone tekuća goriva.

Čvrsta pogonska goriva imaju stanovite prednosti, osobito što se tiče pokretljivosti rakete, koje se vrijeme paljenja znatno skraćuje.

Vijest dolazi u trenu kada je južnokorejska predsjednica Park Geun-Hye naredila svojoj vojsci da poveća stupanj pripravnosti zbog brojnih sjevernokorejskih prijetnja nuklearnim i konvencionalnim udarima.

Ispitivanje raketnog motora na čvrsto gorivo osobno je pratio Kim koji ga je ocijenio velikim uspjehom za sjevernokorejske raketne sustave koji će "u srce naših neprijatelja unijeti veliki užas i strah", objavila je službena novinska agencija KCNA.

Stručnjaci misle da je Sjever i ranije koristio čvrsto gorivo u svojim raketama kratkog dometa, ali ne i u raketama srednjeg i dugog dometa.

 - Ovo je povijesni i nezaboravan dan - rekao je vođa najkrućeg režima u svijetu.

Napetost na Korejskom poluotoku porasla je nakon četvrtog nuklearnog pokusa Sjeverne Koreje početkom siječnja, lansiranja rakete u veljači za koje se smatra da je prikriveno ispitivanje rakete dugog dometa i zajedničkih vojnih vježbi Sjedinjenih Država i Južne Koreje koje još traju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...