Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Plaća još nema, nastavlja se štrajk u brodogradilištu 3. maj

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je da su radnici jutros štrajkali na svojim radnim  mjestima u prvoj smjeni te da su se popodne razišli

Rijeka: Izjave članova štrajkačkog odbora pred brodogradilištem 3. maj
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
9 komentara

Predstavnici Štrajkaškog odbora Brodogradilišta 3. maj razgovarali su u četvrtak s Upravom tog brodogradilišta, ali rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća nisu pronađena pa se štrajk, koji je jutros započeo, nastavlja, doznaje se poslijepodne iz Štrajkaškog  odbora.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je da su radnici jutros štrajkali na svojim radnim  mjestima u prvoj smjeni te da su se popodne razišli, a da su dežurne službe, kao što su vatrogasci i drugi,  raspoređeni u brodogradilištu. U drugoj smjeni se, kazao je, zbog nedostaka materijala ne radi već dulje vrijeme.

Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac izjavio je u četvrtak nakon početka štrajka da je atmosfera u tom brodogradilištu uzavrela i pozvao je Vladu i Upravu da iznađu rješenje za nastalu situaciju i naglasio da će, ako bude potrebno, Štrajkaški odbor razmotriti  izlazak radnika na ulice.

Radnici 3. maja, kao i cijele Uljanik grupe, štrajkom traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza. U 3. maju traže nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta, u kojemu se, iako su brodovi na navozima,  ne radi mjesecima, jer nema novca za potreban materijal. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message