News

Komentari 18

'Plaćamo prirez 18 posto, a oni tu stave kante umjesto ograda'

'Plaćamo prirez 18 posto, a oni tu stave kante umjesto ograda'

Nakon potresa, Grad je "postavio" kante za smeće kao barijere prolaznicima, da ne prolaze ispod oštećenih fasada i krovova. Građani plaćaju prirez 18 posto, ali pravih ograda u gradu, čini se, nema

Kante za papir i smeće - "barijera" su koju je grad Zagreb postavio ispred zgrada pod kojima je nakon potresa opasno prolaziti, ili se to ne može od građevinskog materijala.

Čitatelji koji su nam se zbog toga javili ogorčeni su činjenicom da Zagreb, kojem plaćaju 18 posto prireza, ne može postaviti normalne, prave ograde kao barijere.

POGLEDAJTE VIDEO: Potres je oštetio mnoge građevine u Zagrebu

- Kante se na vjetru ruše, smeće ispada iz njih, ili ih ljudi sami pomaknu, to nema nikakvog smisla - rekao nam je čitatelj.

Nakon što smo Gradu prije dva tjedna poslali upit o tome, odgovor nije stigao, ali su neke kante zamijenjene pravim ogradama. Danas stiže i odgovor, i kaže da su barijere naručene, i zamijenit će kante, koje su bile "privremeno" rješenje. 

- U centru grada su bile postavljene kante za otpad kao barijera prolaznicima ispred zgrada pogođenih potresom, a korištene su samo na mjestima gdje nije bilo drugih tehničkih mogućnosti, radi zaštite građana. Naručene su barijere koje će zamijeniti ovo privremeno rješenje - stoji u odgovoru Grada. 

Najčitaniji članci