Obavijesti

News

Komentari 18

Plenki prisluškuje: Johnson i Trudeau ismijavaju Trumpa?

Plenki prisluškuje: Johnson i Trudeau ismijavaju Trumpa?
1

Johnson, prema snimci, pita Macrona "a vi zbog toga kasnite?", na što Trudeau dodaje "kasni zato što se konferencija za novinare oduljila za 40 minuta". U blizini se našao i premijer Plenković

VIDEO

Televizijske kamere 'ulovile' su čelnike Francuske, Velike Britanije, Kanade i Nizozemske dok su, kako se čini, ismijavali američkog predsjednika Donalda Trumpa na prijemu u Buckinghamskoj palači priređenom u utorak navečer uoči samita NATO-a.

Snimka kanadske televizije CBC pokazuje da su se francuski predsjednik Emmanuel Macron, britanski premijer Boris Johnson i njegov kolege Justin Trudeau iz Kanade te Mark Rute iz Nizozemske očito dobro zabavljali u razgovoru s princezom Annom.

Johnson, prema snimci, pita Macrona "a vi zbog toga kasnite?", na što Trudeau dodaje "kasni zato što se konferencija za novinare oduljila za 40 minuta".

U nesporednoj blizini našao se i premijer Andrej Plenković, koji također bio na primanju kod kraljice uz ostale čelnike zemalja članica NATO-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Macron je u utorak poslije podne razgovarao s Donaldom Trumpom koji je prije samita oštro napao Macrona zbog njegove ocjene o NATO-u i zbog planiranog oporezivanja američkih tehnoloških kompanija. 

Macron i Trump dugo su odgovarali na pitanja novinara, što nije bilo predviđeno protokolom i Macron je odgovorio da "ostaje pri svojim tvrdnjama" o NATO-u kao savezu koji je u stanju "moždane smrti", a što je Trump nazvao "uvredljivim".

Justin Trudeau na snimci uz smiješak govori "lijepo se vidjela da je (Trumpova) ekipa 'zinula', kao da je pala s Marsa".

Kao i za prethodnog samita NATO-a, Trump nije poštovao protokol već je izjave za novinare u društvu čelnika savezničkih zemalja iskoristio da nepredviđeno odgovara na pitanja međunarodnih medija.

Razgovor europskih čelnika s kanadskim premijerom slučajno snimljen kamerom kanadske televizije zacijelo neće poboljšati atmosferu u srijedu kada se održava samit vojnopolitičkog saveza u kojemu su odnosi zategnuti napose zbog turske vojne operacije u Siriji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina