Obavijesti

News

Komentari 138

VIDEO Plenković nije htio reći koliko je obveznica kupio: 'Sve ćete vidjeti u imovinskoj kartici'

VIDEO Plenković nije htio reći koliko je obveznica kupio: 'Sve ćete vidjeti u imovinskoj kartici'

Nakon ruske agresije na Ukrajinu i energetske krize, ovo je sjajna prilika da zajednički raspravimo sve izazove, rekao je Andrej Plenković nakon sastanka o energetskoj i klimatskoj suradnji u Zagrebu

VIDEO

Hvala ministru Filipoviću koji je organizirao ovaj ministarski sastanak i gospodarski forum svojih kolega iz sektora energetike. Drago nam je da je ovdje i američka ministrica za energetiku uz čitav niz ministara, uključujući ukrajinskoga predstavnika, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka o partnerstvu za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju.

Pogledajte video: Plenković se hvali da imamo svega

Pokretanje videa...

plenković izjava 07:35

Naglasio je kako je Vlada osigurala opskrbu energentima svojim građanima i to po priuštivim cijenama.

- Nakon ruske agresije na Ukrajinu i energetske krize s kojom se suočavamo, ovo je sjajna prilika da zajednički raspravimo sve izazove s kojima smo se susretali i da vidimo što moramo učiniti u vremenu koje je pred nama. Pozicija Hrvatske bila je vrlo jasna, jedan je osigurati sigurnost opskrbe energentima, što smo i učinili. U svakom trenutku ove godine tektonskih poremećaja u Hrvatskoj je bilo dovoljno nafte, plina i struje. I ono što je najvažnije, sva ta tri energenta bila su dostupna hrvatskim građanima i gospodarstvu po priuštivim cijenama, zahvaljujući odlukama Vlade - rekao je Plenković podsjetivši kako su na razini EU zajedničkim dogovorom uspjeli smanjiti cijenu plina, čime je došlo i do smanjenja cijene struje.

Hoće li kazniti trgovce koji nisu surađivali s Vladom?: 'Nemam pojma o čemu govorite'

Premijer je rekao kako će novi paket mjera pomoći u ovoj energetskoj krizi i u borbi protiv inflacije biti donijet na vrijeme i da će, kao i sve mjere koje je Vlada donosila, biti pravovremene i sveobuhvatne.

- Dovršit će se sredinom ožujka i bit će na snazi od 1. travnja - kazao je bez otkrivanja ikakvih detalja.

Nije htio reći hoće li ukinuti subvencije onim trgovcima koji su se oglušili na poziv Vlade da im dostave cijene prije 31. prosinca i uključe se na tzv. bijelu listu putem aplikacije "Kretanje cijena."

- Ne znam, nisam ništa čuo o tome - poručio je na pitanje novinara, koji su ga uputili da Jutarnji list danas o tome piše.

- Nisam to vidio, ne znam uopće o čemu govorite, a ako ja ne znam, vjerojatno nitko u Vladi o tome ne govori - naglasio je ne želeći reći općenito hoće li ići u tom smjeru.

Na forumu o energetskoj sigurnosti i klimatskim promjenama je i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pa su ga novinari pitali ima li kakvih naznaka suradnje uoči izbora.

- Gospođa Grabar-Kitarović je, dok je bila predsjednica, bila jedna od nekoliko državnika uskog kruga koje su pokrenule inicijativu Tri mora, surađuje i, koliko mi je poznato, s Atlantic Councilom, koji je uključen je u organizaciju ovog događaja i ona je tu u tom svojstvu. Mi smo se više puta vidjeli, sjedili jedan do drugoga i nema ovdje nikakvih drugih konotacija - istaknuo je dodavši kako nisu ništa šaputali na temu izbora.

Nije htio reći koliko je obveznica kupio

Narodne obveznice su, rekao je, kupili svi članovi Vlade te dodao da su se dogovorili da neće govoriti o iznosima.

- Kupili su svi članovi Vlade pa i ja, dogovorili smo se da ne govorimo o iznosima, svi ćemo to deklarirati u svojim imovinskim karticama. Bitno je da su svi članovi Vlade pokazali povjerenje u državu, javne financije i u jedan financijski proizvod koji je jako dobar. Dali smo malo špirita financijskim tržištima u Hrvatskoj, mislim da je to jako dobro - zaključio je premijer.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...