Obavijesti

News

Komentari 98

'Oni koji su slali takve poruke ne zaslužuju biti dio HDZ-a...'

'Oni koji su slali takve poruke ne zaslužuju biti dio HDZ-a...'
1

Na pitanje hoće li sankcionirati članove stranke zbog neprimjerene komunikacije na društvenim mrežama, Plenković je rekao da će o tome odlučivati nadležne institucije i časni sudovi

VIDEO

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a, premijer i šef stranke Andrej Plenković rekao je da su na sastanku, među ostalim, podsjetili da svaki član ima pravo na slobodu govora i izražavanja, no da HDZ neće "tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije". Podsjetimo, radi se o prepiskama članova HDZ-a na WhatsAppu i Viberu u kojima se oštro kritizira vodstvo stranke i politička predsjednika Plenkovića. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na pitanje hoće li sankcionirati članove stranke zbog neprimjerene komunikacije na društvenim mrežama, Plenković je rekao da će o tome odlučivati nadležne institucije i časni sudovi.

- To je zadaća svih nadležnih gradskih i županijskih organizacija čiji su to članovi - rekao je Plenković i dodao da takvi primjeri komunikacije ne zaslužuju biti dio "najjače, najodgovornije i najuspješnije hrvatske stranke". 

HDZ kreće u boj: Prvi na udaru 'Uskoci i hajduci' s WhatsAppa
HDZ kreće u boj: Prvi na udaru 'Uskoci i hajduci' s WhatsAppa

- Žao mi je što nisam ranije znao za takve komunikacije, ali sada će nadležni poduzeti mjere. HDZ je jasno iskazao svoj stav - poručio je premijer te se osvrnuo na izjave Davora Ive Stiera

- Uvjeren sam da kolega Davor Ivo Stier, kao humanist i kršćanin, ne podržava izjave koje, garantiram, ne bi odobrio ni Ivan Pavao II, na kojeg se pozvao u svom komentaru. Tu moramo staviti sa strane nečije ambicije i korištenje situacija koje se događaju, od fakata, činjenica i odgovornog ponašanja strake sukladno statutu i etičkom kodeksu - rekao je. 

'Kampanja će biti intenzivna' 

Plenković se osvrnuo i na program predsjednice Grabar-Kitarović koji je, kako kaže, bio glavni smisao sastanka. 

- Predstavljanje je bilo jako dobro, očekujemo mobilizaciju i potporu stranke, većine birača, budući da ona zaslužuje potporu za još jedan mandat. Na tom tragu ćemo zajednički raditi u tjednima pred nama - rekao je. 

Potvrdio je kako će kampanja biti intenzivna. 

- Predsjednica će obići sve županije i velike gradove. Očekujemo uspjeh jer smatramo da ima izvrstan program - rekao je. 

Na pitanje hoće li članovi stranke biti kažnjeni ako podupru Miroslava Škoru, Plenković je rekao: 

- Onaj koji je član HDZ-a, glasat će za kandidatkinju HDZ-a. Tko želi ići negdje drugdje, otvorena su mu vrata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.