Obavijesti

News

Plenković o Bagi: Iskreno nam je žao, bio je užitak raditi s njime, znao je izvući ono bitno

Plenković o Bagi: Iskreno nam je žao, bio je užitak raditi s njime, znao je izvući ono bitno

Premijer Andrej Plenković na početku Sjednice Vlade izrazio je sućut obitelji iznenada preminulog novinara Mislava Bage

VIDEO

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade izrazio je sućut obitelji iznenada preminulog novinara Mislava Bage. 

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Preminuo je Mislav Bago VIDEO

- Prije svega, u ime cijele Vlade izražavam sućut obitelji Mislava Bage. Jutros smo zaista s tugom primili vijest da je preminuo. Ovo je prerani odlazak čovjeka koji je pratio rad Vlade, Sabora... Zaista nam je iskreno žao, ostavio je pečat i trag u hrvatskom novinarstvu. Izražavamo sućut i njegovim suradnicima, osobito na Novoj TV, ali i drugim kućama. Bio je čovjek s kojim je bio užitak raditi, nastojao je izvući od sugovornika ono što je bitno i po tome ćemo ga pamtiti. Jako nam je žao, i meni je jako žao što Mislava više nema - rekao je Plenković na početku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mislav Bago bio je nenadmašan u TV studiju: Dikan mu je bacao prsten, a Ivo Sanader se znojio
Mislav Bago bio je nenadmašan u TV studiju: Dikan mu je bacao prsten, a Ivo Sanader se znojio

Mislav Bago bio je nagrađivani novinar, urednik, reporter i voditelj. Uvijek je postavljao direktna pitanja te je često političare znao izbaciti iz takta pa tako ni Plenković nije ostao imun na njegova pitanja.

Informaciju o njegovoj smrti objavila je medijska kuća Nova TV, gdje je Bago radio posljednjih 13 godina.

Jandroković: Ostavio je neizbrisiv trag

U povodu smrti istaknutog hrvatskog novinara i urednika Mislava Bage, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u kojima stoji:

- Ožalošćenoj obitelji, svim prijateljima, kolegama, suradnicima i Novoj TV upućujem izraze duboke i iskrene sućuti u povodu preranog odlaska gospodina Mislava Bage.

Mislav Bago bio je jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih televizijskih novinara, voditelja i urednika. Dugogodišnjom karijerom na HRT-u i Novoj TV ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni. Novinarstvo mu nije bilo samo posao već životni poziv kojem je pristupao profesionalno, odgovorno i strastveno. Kao cijenjeni politički komentator i izvjestitelj imao je veliku ulogu u informiranju javnosti i ukazivanju na društvene probleme. To su prepoznali gledatelji koji su mu vjerovali i rado ga gledali te struka od koje je dobio mnogobrojna priznanja i bio višestruko nagrađivan. Novinarom godine proglašen je 2006. godine, a dobitnik je i nagrade Marija Jurić Zagorka za najbolju reportažu te za najbolji intervju.

Gospodin Bago bio je vrstan poznavatelj rada Hrvatskoga sabora i Vlade. Pamtim ga još od njegovih novinarskih početaka, a u našim brojnim intervjuima uvijek je pokazivao visoku razinu stručnosti, objektivnosti i ustrajnosti zbog čega je bio zanimljiv sugovornik. Mislav Bago nikad nije ostavljao javnost bez odgovora. Zato će nam svima nedostajati, a najviše svojim najmilijima kojima još jednom izražavam iskrenu sućut.“.

Grabar Kitarović: Pomagao i u najtežim trenucima

- Mislava pamtim prije svega kao velikog čovjeka koji je pomagao i u najtežim trenucima. Kao novinar bio je neumoran, počesto izvan okvira konvencionalnog novinarstva, što ga je činilo jedinstvenim. Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Počivaj u miru, dragi Mislave - napisala je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Malenica: Bio je energičan, ali i ugodan

Još uvijek se sjećam svog prvog gostovanja kod Bage, prvenstveno zato što to nijednom političaru nikada nije bilo jednostavno. Bio je energičan, ali ugodan i profesionalan sugovornik. Ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu i društvu. Počivao u miru, dragi Mislave!, napisao je Ivan Malenica.

Milanović: Novinarstvo je radio pošteno

- Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji. Dok je radio svoj novinarski posao, te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca. Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo.

Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima. Obitelji Mislava Bage, kao i svima koji su s njim radili izražavam svoju sućut, napisao je predsjednik Zoran Milanović.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a