News

Komentari 146

Plenković: Pratimo situaciju, ako dođe do novih poskupljenja goriva donijet ćemo nove mjere

Plenković: Pratimo situaciju, ako dođe do novih poskupljenja goriva donijet ćemo nove mjere

Premijer Andrej Plenković rekao je kako je izgledno da će cijene goriva od sutra rasti, ali očekuje da opet padnu sljedeći tjedan. Ukoliko dođe do značajnijeg rasta Vlada će reagirati novim mjerama, poručio je premijer

Od sutra u Hrvatskoj ponovno poskupljuje gorivo. Prosječni spremnik benzina biti će skuplji za 41 kunu, dizela za 70 kuna, a LPG-a za 9 kuna.

POGLEDAJTE UŽIVO: U RUSKIM NAPADIMA UBIJENO NAJMANJE 90 DJECE

Na situaciju s cijenama goriva osvrnuo se i premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke u središnjici HDZ-a.

-  Prošli tjedan ograničili smo marže, smanjili trošarine. Izgledno je da će doći do novog povećanja cijene goriva, ali vjerujemo da bi se ona već idućeg tjedna trebala spustiti s obzirom na današnju cijenu koja je niža. Ukoliko dođe do većeg povećanja u razdoblju koje je pred nama ponovno ćemo donijeti mjere koje će ublažiti udar na gospodarstvo i građane - poručio je Plenković.

Podsjetimo, premijer je prošlog tjedna na sjednici Vlade donio mjeru o smanjenju trošarina i fiksiranju marža trgovaca naftnim derivatima. 

Kakve vas cijene goriva od sutra očekuju i na kojim crpkama možete točiti jeftinije provjerite OVDJE.

Najčitaniji članci