Obavijesti

News

Komentari 26

Plenković se ispričao novinarki RTL-a: Neće se više ponoviti

Plenković se ispričao novinarki RTL-a: Neće se više ponoviti
1

Plenković je u utorak navečer na njezino pitanje vezano za aferu curenja policijskih informacija i ulozi Milijana Brkića u tome, uz ostalo, rekao: "Slatki ste, Damira"

VIDEO

Premijer Andrej Plenković ispričao se u srijedu novinarki RTL-a zbog neprimjernog odgovora na njezino pitanje nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

"Iskoristio bih ovu prigodu vezano za jučerašnju izjavu nakon sastanaka Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a, gdje se osobno ispričavam novinarki RTL-a Damiri Gregoret zbog moje neprimjerene formulacije odgovora na jedno pitanje", rekao je Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima.

Plenković je u utorak navečer na njezino pitanje vezano za aferu curenja policijskih informacija i ulozi Milijana Brkića u tome, uz ostalo, rekao: "Slatki ste, Damira". 

Premijer tvrdi kako nije bilo nikakve namjere da joj iskaže manjak poštovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Naprotiv, cijenim je kao ozbiljnu novinarku i poznanicu kroz intervjue i izjave, ni u jednom trenutku ta izjava nije imala bilo kakav osobni, ni muško - ženski kontekst", rekao je Plenković.

Kaže kako  je to "više bila poruka na način da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već odgovorio moram kazati istu poruku još jednom".

"Moja isprika, povlačim tu izjavu i neće se više ponoviti", rekao je Plenković.

Na Plenkovićev odgovor RTL-ovoj novinarki reagirala je u srijedu zastupnica Mosta Ines Strenja Linić ocijenivši kako komentaru "Slatki ste" ne samo da nije mjesto u javnoj komunikaciji niti je primjeren Plenkovićevoj poziciji, već je "snažan pokazatelj njegove nervoze i nemoći da se ponaša u skladu s odgovornom funkcijom premijera".

"U jeku velike afere i niza problema u državi, na koje Vlada očito nema odgovor, premijer Plenković, umjesto da transparentno odgovara na novinarska pitanja, pokušava poniziti novinarku kako bi njezin upit dobio na što manjoj važnosti", ustvrdila je Strenja Linić koja očekuje i oštru reakciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

'Odnos s Brkićem je isti kao što je bio jučer'

I dok DORH o posljednjoj aferi povezanoj s drugim čovjekom HDZ-a još šuti, premijer je ponovio:

- Moj je stav kao predsjednika Vlade da se do kraja treba sve rasvijetliti. U trenutku kad sva nadležna tijela koja su za to zadužena imaju saznanja da te informacije, ako je to moguće, trebaju biti, dostupne javnosti - rekao je. 

Plenković je podsjetio kako je DORH samostalan i neovisan od Vlade. 

- Siguran sam da će i glavni državni odvjetnik i nadležne razine DORH-a, kada to ocijene potrebnim prenijeti i svoju verziju ili stajalište o temi. Ja na to ne mogu utjecati niti namjeravam dizati telefone i zvati glavnog državnog odvjetnika u ovoj ni bilo kojoj drugoj temi, jer to ne radim i mislim da bi to bilo jako loše za funkcioniranje institucija - kazao je.

Odnos s Milijanom Brkićem, kaže, isti je kao što je bio i jučer. Na pitanje je li se s njim danas čuo, kazao naveo je kako je imao uži kabinet i sastanak s partnerima.

- Nema u krajnjoj liniji ni potrebe. Ne moramo sada non stop govoriti o istom. Sve smo rekli i nije tu sad stvar jesam li ja uvjeren, da li postoji nešto. Bitno je da vidimo što je točno, a što nije. To je  ono što je jedino bitno za Vladu, javnost i stranku - poručio je Plenković. 

Kada je u pitanju prosvjed u Vukovaru premijer je kazao kako je "izgledno da će se ono pretvoriti u politički prosvjed što je vidljivo iz toga tko ga sve podupire, što kaže nije dobro.

- Poštujem žrtvu hrvatskih branitelja, simbol Vukovara. Ni meni, Vladi, parlamentarnoj većini ne može nitko prebaciti da nismo s dovoljnom brigom pazili o Vukovaru, temi hrvatskih branitelja, dignitetu Domovinskog rata - kazao je. 

Plenković je izvijestio i kako su na sastanku koalicijskih partnera rezimirali početak sjednice Sabora, razgovarali o idućim koracima vezanim za poreznu, mirovinsku i obrazovnu reformu, razgovaralo se o Uljaniku, ali i aktualnim aferama. Plenković tvrdi da ima potporu partnera i da je parlamentarna većina stabilna. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina