Obavijesti

News

Komentari 17

Plenković u Splitu: 'Živimo u doba demagogije i populizma'

Plenković u Splitu: 'Živimo u doba demagogije i populizma'
15

Premijer je održao očekivano polirani govor, naglasio je važne teme poput u prosjeku 11 posto manje plaće koje imaju žene, a koje su s druge strane obrazovanije od muškaraca

VIDEO

Proslavu 19. godina utemeljenja HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski" u Splitu je uveličao premijer i "pola" Vlade RH – pored Andreja Plenkovića, došli su i predsjednik Sabora Gordan Jandroković te brojne ministrice i ministri. Uobičajene prometne gužve koje se stvore kako bi uvaženi gosti mogli sigurno i brzo prolaziti gradom, kao i donekle manjkav rad klimatizacije u velikoj sali hotela Atrium (iako dvorana nije bila dupkom puna), sve je to palo u drugi plan kada je s govornice poruku poslala Nada Murganić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

- Žena ne smije ostarjeti, između 50 i 60 godina se treba povući iz političkog života, dok je muškarac u tim godinama u naponu snage, politički, radno i u svakom drugom smislu...

Nije publika, a riječ je o "domaćim navijačima", baš shvatila tu šalu pa smo nešto kasnije pitali ministricu za pojašnjenje.

- Pogledajte komentare kako žena uvijek mora biti lijepa dotjerana i mlada, to se od nje očekuje, a muškarcima ipak malo progledamo svi skupa kroz prste. Time htjela poslati poruku da su žene u svemu, baš u svemu, ravnopravne i da takav odnos želimo svi, prema muškarcima i ženama - obrazložila je tezu Murganić.

Predsjednik Vlade RH nije naravno imao takva iskliznuća. Održao je očekivano polirani govor, naglasio je važne teme poput u prosjeku 11 posto manje plaće koje imaju žene, a koje su s druge strane obrazovanije od muškaraca. Podsjetio je na Istanbulsku konvenciju, na kojoj će "inzistirati do kraja, čvrsto, upravo jer je važno da HDZ bude predvodnik i ima hrabrosti ojačati položaj žena, institucionalno i operativno." Poslao je i političku poruku, prvenstveno prema Živom zidu i Mostu.

- Živimo u vrijeme kada je sve manje ozbiljnih stranaka u Hrvatskoj, u vrijeme populizma i demagogije. Nikad nisam bio uvjereniji da je politika jačanja mainstream stranaka koje imaju programa i ozbiljne ljude pravi put, politika jedinstva u stranci. Svaka fragmentacija predstavlja rizik, ne za nas, mi ćemo biti ovdje, nego za Hrvatsku - završio je premijer Plenković.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.