Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Plenković u Zadru na skupu sa županima i lokalnim čelnicima

Na sastanku na Sveučilištu u Zadru bit će riječi o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama, provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, ali i pripremi za glavni dio sezone

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
2 komentara

Premijer Andrej Plenković u petak je posjetio Zadar gdje predsjeda šestom po redu sastanku sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu samoupravu u Hrvatskom saboru.

Prvi sastanak u ovom formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama.

Dogovorena je praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi, Šibeniku, Varaždinu i Rijeci. 

Na sastanku na Sveučilištu u Zadru bit će riječi o povjeravanju poslova ureda državne uprave županijama, provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, pripremi glavnoga dijela turističke godine te o novom paketu turističkih zakona.

Nakon sastanka najavljene su izjave za medije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message