Obavijesti

News

Komentari 4

Plenković: Vlada će razmotriti mjere koje je dala predsjednica

Plenković: Vlada će razmotriti mjere koje je dala predsjednica
1

Za demografske mjere Hrvatska izdvaja 1,9 milijardi kuna, što je više od proračuna triju ministarstava – vanjskih i europskih poslova, turizma i graditeljstva. Radimo vrlo konkretno, kaže premijer

VIDEO

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu iz Virovitice kako očekuje da se, kada Ministarstvo uprave utvrdi potpise za referendum o izmjeni Izbornog zakona, saborski Odbor za Ustav obrati Ustavnom sudu za zahtjevom za ocjenu ustavnosti.

- Prvo će Ministarstvo uprave provjeriti sve potpise, vidjeti jesu li potpisi korektno prikupljeni i je li taj broj onakav kako se kaže, a nakon toga očekujem da Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav uputi pitanje Ustavnom sudu za za ocjenu ustavnosti - rekao je Plenković nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a u Virovitici.

Na sjednici su, kako je rečeno, razmotrena aktualno-politička pitanja, dnevni red saborske sjednice i sve aktivnosti kluba u sljedećih mjesec dana. Sjednicom u Virovitici, naglašeno je, Klub HDZ-a iskazuje želju da se decentralizira i približi građanima.

Hrvatsku u Europskom vijeću predstavlja premijer

Na novinarsko pitanje kani li udovoljiti želji predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da sudjeluje u predsjedanju Europskim vijećem, premijer je odgovorio kako Hrvatsku u Europskom vijeću predstavlja premijer.

- Praksa koja postoji u zadnjih pet godina je da Hvatsku na sastancima Europskog vijeća predstavlja predsjednik Vlade. Tako će biti i za vrijeme našeg predsjedanja u prvoj polovici 2020. godine, Predsjednica Republike zastupa Hrvatsku na summitima Sjevernoatlantskog saveza, a kad je riječ o UN-u, tu dolazi do rotacije ovisno o jesenskom zasjedanju - poručio je Plenković.

Dodao je kako s predsjednicom komunicira vezano uz pripremu i sadržaj za sjednicu Europskog vijeća, a kao glavne hrvatske prioritete naveo je da višegodišnji financijski okvir bude takav da za Hrvatsku ostanu adekvatna sredstva za kohezijsku i poljoprivrednu politiku, ali isto tako i za mlade, istraživanja, znanost i pitanja sigurnosti.

Vlada će razmotriti demografske mjere predsjednice i podržati ono što se financijski može pokriti 

Vezano za demografske mjere koje je predstavila predsjednica, Plenković je kazao kako će ih Vlada pomno razmotriti te pomoći i podržati sve ono što se financijski može pokriti.

 - Za demografske mjere Hrvatska izdvaja 1,9 milijardi kuna, što je više od proračuna triju ministarstava – vanjskih i europskih poslova, turizma i graditeljstva. Radimo vrlo konkretno, u četvrtak će se na prvom čitanju glasati o Zakonu o dječjem doplatku, Od 1. srpnja broj djece koja će biti obuhvaćena bit će znatno veći nego danas - rekao je premijer i precizirao kako je riječ o još 150 tisuća djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke