News

Komentari 98

Plenkovića u Osijeku dočekali prosvjednici: 'Čega te strah?'; Plenković: 'Mahnuo sam im'

Plenkovića u Osijeku dočekali prosvjednici: 'Čega te strah?'; Plenković: 'Mahnuo sam im'

Plenković je stigao na svečanu sjednicu gradskog vijeća u HNK Osijek, a ispred kazališta su se okupili prosvjednici koji se protive korona mjerama i covid potvrdama

Premijer Andrej Plenković stigao je na proslavu Dana Grada Osijeka, a s njim su došle i ministrice Nataša Tramišak i Nina Obuljen Koržinek.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenkovića u Osijeku dočekali prosvjednici

Premijer je prvo prisustvovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu s gradonačelnikom i županom, nakon čega je sa suradnicima krenuo u šetnju po osječkom Adventu.

Premijera su po izlasku iz kazališta dočekali prosvjednici koji se protive korona mjerama. Okupili su se i razvili transparente 'Andrej čega te strah' i 'Bog sve vidi'.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković u šetnji Osijekom

Prosvjednici su Plenkoviću dovikivali 'lopove' i 'gdje su vam maske', ali on se na njih nije obazirao i nastavio je šetnju Osijekom. Sve je prošlo bez većih incidenata, a skup osigurava policija.

Premijer je potom obišao osječki advent, a na pitanje da komentira prosvjednike koji su ga dočekali, rekao je: 'Mahnuo sam im.'

Inače, svečanu sjednicu su bojkotirali članovi SDP-a, jer na svečanu sjednicu nije pozvan predsjednik Zoran Milanović.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić kaže da mu je žao što vijećnici SDP-a neće doći sjednicu. Izrazio je zadovoljstvo što je tamo Andrej Plenković.

- Zanimaju nas projekti, a ne destrukcija i politiziranje - rekao je poričio SDP-ovcima da se posvete konkretnim rješenjima. 

Kaže da predsjednik Milanović nije pozvan jer oni imaju pravo da zovu koga žele.

Plenković je kazao da je Radić mladi kadar i da nema zamjerki na njegov rad.

- BTW ni mene nisu zvali u Rijeku pa HDZ nije plakao - rekao je Plenković i dodao da je puno gore kad netko HDZ nazove nacističkom strankom.

Najčitaniji članci