Obavijesti

News

Komentari 18

Plenkovićevi 'istančani radari' love protivnike, ne i HDZ afere

Plenkovićevi 'istančani radari' love protivnike, ne i HDZ afere
1

Mjesecima se znalo za optužnice i afere HDZ-ova zastupnika Darka Puljašića. Ipak, Plenković ga je stavio na izbornu listu i uveo u Sabor iz kojeg sada odlazi. Premijerovi radari olove samo kritičare, ne HDZ-ovce.

VIDEO

Prije samo deset dana premijer Andrej Plenković pohvalio se da "ima istančane radare i u tri sekunde može vidjeti tko ima kakvu agendu".

Jučer, nakon što je HDZ-ov Darko Puljašić podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika zbog namještanja poslova u Požegi, Plenković je izjavio kako nisu imali saznanja o tome što se radilo, "bez obzira na jako istančane radare tko što radi".

"Ne možemo svaki put pogoditi, možemo i grešku priznati ako treba, to je veliki iskorak", pohvalio se Plenković. Možda iskorak za njega, ali ne i za Hrvatsku.

Pokazalo se da radari ipak nisu tako istančani. Odnosno, istančani su toliko da otkrivaju protivnike, kritičare i neprijatelje s "agendama", ali ne i vlastite stranačke zastupnike upletene u afere. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radari za agendu

Premijerovi radari nisu prepoznali da je Puljašić imao optužnice kad ga je Plenković stavio na listu za Hrvatski sabor. Jer, ponovimo, oni nisu kalibrirani za prepoznavanje kriminala u HDZ-u. Samo agende kod kritičara.

Plenković se branio da "ne može svaki puta pogoditi". Znači, nema selekcije. Nema provjere. Nema biranja. Ima samo pogađanja. Očito je teško u HDZ-u "pogoditi" tko nema optužnice, tko nema afere, tko ne radi pritisak da mu se namjeste poslovi.

Plenković nije čitao o Puljašiću ovog proljeća u medijima. Nije konzultirao ni predsjednika požeške organizacije HDZ-a Željka Glavića koji  je predao policiji inkriminirajuće snimke na kojima Puljašić radi pritisak na bivšeg šefa lokalnog komunalnog poduzeća.
Poslao je Puljašića u Sabor u nadi da će "pogoditi". Promašio je.

Radari nisu bili kalibrirani za "agende" HDZ-ovaca. Opet.

Urota medija i oporbe

I kao što se sada premijer, onaj koji budno prati što pišu i govore njegovi kritičari, nije informirao o Puljašiću, tako svojedobno nije bio "prinesen njegovoj pozornosti" ni vapaj Mare Tomašević o obiteljskom nasilju njezina supruga, HDZ-ova župana Alojza. Također iz Požege.

Plenković prati "urotu medija i oporbe u rušenju HDZ-a", ali ne i medijske objave o HDZ-ovim aferama. Optužuje kritičare da demontiraju državu, ali ne i HDZ-ovce koji državu demontiraju svojim korupcijskim ponašanjem.

I možda Plenković misli da je priznanje greške "veliki iskorak", no izbjegavanje takvih grešaka bio bi još veći korak.

Radar za Culeja

Poput greške koja je dovela do toga da će sada Stevo Culej ući u Sabor kao zamjena za Puljašića iz pete izborne jedinice. Culej koji nije samo podržavao Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima, a ne HDZ-ovu Kolindu Grabar Kitarović, već i koji je skrivao oružje, pozivao Hrvate da sakriju oružje za slučaj da im bude opet trebalo, koji je skandalizirao parlament i sramotio HDZ i Plenkovića.

Plenkovićevi radari očito su previše istančani da bi prepoznali nešto tako banalno kao što je Culej.

Radari su podešeni u skladu s premijerovom istančanom taštinom. 

Ostalo nije bitno. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u