Obavijesti

News

Komentari 79

Pljačka u Poreču: Prestravljeni turisti plakali i bježali iz hotela

Pljačka u Poreču: Prestravljeni turisti plakali i bježali iz hotela
5

Dvojica muškaraca dovezla su se na motociklima i pored šokiranih turista odnijeli više desetaka tisuća kuna. Znali su u kojem trenutku u hotelu ima najviše novca

VIDEO

Gdje su pare? Gdje su pare?, vikala su dvojica maskiranih pljačkaša preplašenim djelatnicima recepcije porečkog hotela Materada.

Sve do tog trenutka bila je to mirna, nedjeljna večer u istarskom turističkom biseru. Nekoliko desetaka turista, koji su se spremali za večernji izlazak u grad, bili su u blizini recepcije. Idilu je prekinuo dolazak dvojice muškaraca na motociklima nešto prije 22 sata. Maskirani potkapama s prorezima za oči i naoružani pištoljima upali su u hotel. Prestravljeni turisti počeli su vrištati i bježati iz hotela.

Brutalno pretukli zaštitara

Sve to nije nimalo omelo pljačkaše koji su jednog zaštitara srušili na tlo i brutalno počeli cipelariti. Drugi zaštitar za to je vrijeme uspio pobjeći na stubište nasuprot recepcije i iz zaklona obavijestiti policiju o pljački.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razbojnici su u hotelu napravili pravi dar-mar prije nego što su pobjegli s novcem. Dvojica djelatnika poklekla su pred prijetnjom vatrenim oružjem i pljačkašima predala sav utržak iz blagajne na recepciji.

Hajrudin Merdanović/24sata

Navodno je riječ o nekoliko desetaka tisuća kuna. Nekoliko minuta poslije razbojnici su pobjegli u nepoznatom smjeru. Prije izlaska na pod su srušili zaštitara.

Neslužbeno doznajemo da je jedan od recepcionara prilikom pljačke lakše ozlijeđen, kao i zaštitar kojega su brutalno pretukli na podu.

- Tragamo za dvojicom počinitelja koji su oko 21.45 sati u jednom hotelu otuđili zasad neutvrđeni iznos novca - šturo je priopćila Nataša Vitasović iz istarske policije.

Više informacija o pljački nije se moglo dobiti zbog interesa istrage.

Gosti hotela su u strahu i šoku

U hotelu Materada trenutačno boravi oko 800 turista iz gotovo cijele Europe i vijest o oružanoj pljački među turističkim operaterima je negativno odjeknula.

Iz hotelijerske kuće Lagune Poreč, u sklopu koje posluje i popularni hotel Materada, šturo neslužbeno doznajemo da su naoružani razbojnici preplašili dio gostiju kojima nije bilo svejedno gledati pravi filmski prizor stvarne pljačke.

Hajrudin Merdanović/24sata

U Laguni Poreč u ponedjeljak je vladao “silenzio stampa” o slučaju oružanog razbojstva u njihovu, turistima prepunom hotelu. Nisu željeli otkriti ni jesu li turisti i u kojem broju poslije pljačke skratili ljetovanje i napustili hotel.

- Pitajte policiju. Za sada je na nivou uprave odlučeno da nemamo nikakvog komentara - bilo je sve što je na naše višekratne upite rekla Margita Zović Malinarić iz Lagune Poreč.

Ni direktorica hotela Materada Đeni Armuš nije bila razgovorljiva rekavši da o slučaju nema ovlasti govoriti. Tek je dodala da joj je žao zbog slučaja začudivši se zašto nas uopće taj slučaj toliko interesira.

''Lopovi su bili neviđeno brutalni''

Prije kratkog vremena na području Novigrada pljačkaši su po sličnom scenariju opljačkali recepciju jednog hotela. Policija im do danas nije ušla u trag, a to onima koji brinu o hotelskoj sigurnosti dodatno ulijeva nesigurnost.

- Ovim razbojništvom u Materadi lopovi su iskazali jednu neviđenu brutalnost. Pa oni su bez straha naoružani ušli usred prepunog hotela te napali zaštitara i osoblje. Nama koji se bavimo zaštitarskim poslom to je naprosto nevjerojatno. Pitanje je gdje će razbojnici opet napasti jer policije kao da nigdje nema. Nedovoljan broj policajaca i njihova neefikasnost gube bitku s ozbiljnim lopovima, a to dovodi do ovakvih slučajeva. Pitanje je kad će razbojnik ili zaštitar povući okidač, a onda će poteći krv. Sreća je jedino da nije bilo pucnjave - pojašnjava jedan porečki zaštitar.

''Tvrtke o ovakvim događajima šute zbog imidža hotela''

Na sigurnost hotelskih kuća izdvajaju se milijuni, ali sve je to nedovoljno ako nema policijske prisutnosti i efikasnosti jer su zaštitarima ovlasti ograničene, kaže on.

- Smiješno je da tvrtke o ovakvim događajima šute i ne žele da se govori o njima kako to navodno ne bi utjecalo na sigurnost turista i imidž njihova hotela - dodaje naš izvor.

Zaštitari u hotelima često nemaju vatreno oružje. Vlasnici hotela na taj oblik zaštite odlučuju se kako prizor naoružanih zaštitara ne bi preplašio goste hotela, među kojima ima i puno male djece. Na taj način djelatnike i turiste ostavljaju nezaštićenima pred naoružanim pljačkašima.

Ministarstvo turizma: Hrvatska je sigurna zemlja za turiste

Hrvatska je, prema svim istraživanjima, sigurna turistička destinacija te je kao takva i percipirana u svijetu, odgovorili su nam iz Ministarstva turizma. Kažu da tome pomaže i projekt Sigurna turistička sezona, pri čemu i strani policajci s domaćim snagama čuvaju sigurnost. Dodaju da su ovakve stvari prisutne u svim destinacijama, ali su i dalje pojedinačni incidenti. Vjeruju da će policija brzo uhvatiti sumnjivce.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina