News

Komentari 15

Pljuštale i opomene: Aktualni sat o rektalnom alpinizmu

Pljuštale i opomene: Aktualni sat o rektalnom alpinizmu

Mostovac je apelirao na Jandrokovića da poduči kolege kako se ulizuje sa stilom. Niste Bog, nego jedan od zastupnika, koji je prvi, rekao je Jandrokoviću Beljak koji je negodovoao jer mu nije dao riječ

Saborski aktualac obilježile su burne svađe, a pljuštale su i opomene. Uz rešetanje premijera i ministara oko sloma sustava socijalne skrbi te pitanja odgovornosti resornog ministra, problema oko cijepljenja, duga prema veledrogerijama, pa do ekonomske i korona krize, zastupnici su se razračunali i sa šefom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Tako je Krešo Beljak (HSS) negodovao jer mu predsjedavajući nije dopustio da pitanje postavi do kraja iako mu je isteklo vrijeme. Nini Raspudiću (Most) zasmetalo je ulizivačko pitanje Vladi od HDZ-ova zastupnika kojim se, smatra, vrijeđa i omalovažava moralni integritet zastupnika, a Peđa Grbin (SDP) protestirao je jer je Jandroković odbio na dnevni red uvrstiti oporbeni prijedlog.

Protestirajući zbog Jandrokovićeva ponašanja, šef HSS-a je ustvrdio:

- Tako ste se, Jandrokoviću, mogli razgovarati sa Sanaderom, Karamarkom, Kosor, a sa mnom nećete. Niste Bog, nego jedan od zastupnika, koji je prvi. Krajnje je bezobrazno da ne dopuštate dvije riječi da se dovrši rečenica. To je bahatost i bezobrazluk kakvog u ovom Saboru dugo nije bilo.

Jandroković se pozvao na pravilo koje vrijedi za sve zastupnike, a HSS-ovac mu je uzvratio da nema prema svima jednake kriterije. Iako je Jandroković tražio da sjedne, HSS-ovac mu je uzvratio kako nije profesor koji će mu govoriti što da radi i time zaradio dvije opomene. ,

- Ma možete mi dati 100 puta opomenu, nećete mi govoriti što da radim - poručio je Beljak.

Nino Raspudić (Most) naživcirao se zbog hvalospjeva HDZ-ovca na račun Vlade pa je za njega tražio opomenu, ali je istu sam zaradio.

- Niste vi taj koji će određivati sadržaj, moralnost - uzvratio mu je šef Sabora. Mostovac je na to odgovorio kako je HDZ-ov zastupnik po ulizivanju prešao čak i Jandrokovića.

- Tu vještinu ste maturirali sa Sanaderom, diplomirali s gospođom Kosor, magistrirali s Karamarkom i sad je doktorirate s Plenkovićem. Vi ste se barem uvlačili sa stilom i mjerom za razliku od ovih zastupnika. Apeliram da ih tome poučite - poručio je Raspudić šefu Sabora.

Jandroković je kao odgovor izvukao rezultate parlamentarnih izbora i Mostovcu spočitnuo kako je u prvoj izbornoj jedinici dobio više glasova nego cijela njegova lista.

- Toliko o vašoj sposobnosti, inteligenciji i svemu onome što mislite da posjedujete - odgovorio je Jandroković. U prvih pet minuta aktualca tri opomene i upozorenje pred isključenje zaradio je i Grbin (SDP). Prozvao je Jandrokovića za kršenje poslovnika te mu isti donio do stola kako bi ga pročitao. Jandroković je tražio da sjedne, ali Grbin je to odbio.

- Ovo što radite je sramota - poručio je šef SDP-a.

Najčitaniji članci