Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
100 komentara

Plodine žele kupiti Konzum: 'Želimo biti glavni na tržištu'

Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama, kaže Mile Ćurković

Foto: Goran Stanzl/Marko Prpic/PIXSELL
100 komentara

Kriza u Agrokoru bila je opasna za cijelu ekonomiju, međutim, sve se dobro završilo u smislu da porezni obveznici nisu snosili posljedice, i to je najvažnije, rekao je za Novi list Mile Ćurković, vlasnik i predsjednik Uprave Plodina. Otkriva da su upravo Plodine zainteresirane za kupnju Konzuma.

Apsolutno jesmo. Pitanje je naravno što će učiniti novi vlasnici. Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, i moja je procjena da banci to nije temeljni posao, te da će, čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio prodati, za što se mi spremamo i to želimo. Mislim da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine, i mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama. Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili - kaže Ćurković. 

'ŽELIMO ZAHVALITI RADNICIMA' Konzum na Badnjak radi kraće, a ne radi na Božić i Štefanje

Smatra da će onaj tko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga nitko neće moći prestići. 

Ćurković navodi kako upravo to oni žele. 

– Tako je. Cilj nam je biti prvi na hrvatskom tržištu - rekao je Ćurković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message