Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
87 komentara

Pobjedu HDZ-a '90-e slavila je obitelj Zekanović, ne Plenković

Premijera Andreja Plenkovića prozvao je da u to vrijeme nije glasovao za HDZ, da nije ni bio član te stranke, te da je "vjerojatno onda glasovao za stranku SKJ - Pokret za Jugoslaviju Veljka Kadijevića"

Zagreb: Hrvoje Zekanović obratio se medijima u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
87 komentara

Zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) ustvrdio je u srijedu u Saboru kako se 22. travnja 1990., na prvim demokratskim izborima na kojima je pobjedio HDZ, slavilo u njegovoj, ne i u obitelji Plenković,  HDZ-ov Gordan Jandroković se upitao otkud zna kako je tko glasovao dok mu je Branko Bačić poručio da vrijeđa i "naklapa". 

"Poruka onima koji su 22. travnja 1990., na prvim demokratskim izborima zaokružili HDZ, tog se dana slavilo i u obitelji Zeknović, moj pokojni otac bio je jedan od utemeljiteja HDZ-a, za razliku od obitelji Plenković, jer se tog dana u njoj nije slavilo", izjavio je Zekanović tvrdeći da se nije slavilo ni u "obitelji Bernardić, Milanović i mnogim drugima". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Premijera Andreja Plenkovića prozvao je da u to vrijeme nije glasovao za HDZ, da nije ni bio član te stranke, te da je "vjerojatno onda glasovao za stranku SKJ - Pokret za Jugoslaviju Veljka Kadijevića". 

"Mene Plenković proziva da mi je HDZ poklonio mjesto na listi, meni je HDZ dugovao za sve što je moj otac napravio za tu stranku u koju se rano razočarao i napustio je, kao običan član, bez sinekure", kazao je. 

Bačić: Naklapate tko je kako glasovao 

Šef HDZ-ova Kluba Bačić mu je uzvratio kako grubo vrijeđa ostale zastupnike, "naklapa" tko je i kako glasovao prije pet, 10, 20 godina.  Poručio mu je i kako ne razumije politiku Franje Tuđmana, politiku HDZ-a ni onda ni danas, da će svojim promišljanjem biti margina na hrvatskoj političkoj sceni.

Predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je kako je i njemu "misteriozno" da Zekanović zna kako je tko glasovao, da se do sada nije dogodilo da netko iznosi tu vrstu optužbi. 

Zagreb: SDP predstavio plan za povećanje plaća u zdravstvu i obrazovanju NOVAC ZA VEĆE PLAĆE Bernardić je optužio premijera: Lagali ste sindikate i učitelje...

Zekanović je Bačiću odgovorio da "ne naklapa", nego zna da se Andrej  Plenković nije radovao kad je pobijedio Tuđmanov HDZ, kao ni Jandroković, a pretpostavlja ni Bačić . 

"Vrijeđate obitelji ljudi, ovdje ste nabrajali, sada i meni govorite, moji su bili u HDZ-u", uzvratio mu je Jandroković, pozivajući ga da ne kleveće i optužuje druge zastupnike. Tko ste vi, čemu vi imate docirati, došli ste na HDZ-ovu listu i dobili ništa, rekao je zastupniku Hrasta koji mu je uzvratio da će uspjeti i bez HDZ-a.

Zagreb: Državni vrh položio vijence povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana UOČI DANA SVIH SVETIH Zagrebačko groblje Mirogoj: Državni vrh položio je vijence

"Ja ću prosperirati i bez HDZ-a, a ti nećeš, ti si u prošlosti prijatelju, pluskvamperfekt", rekao je Jandrokoviću. 

"Eh, ti si jako važan", uzvratio mu je Jandroković. 

HDZ i SDP će koalirati

Zekanović je naveo i kako je "istina da je 97 tisuća članova bivšeg SKH te 1990. prešlo HDZ-u", pa  zato HDZ " izgleda kako izgleda".

Ustvrdio je i kako Davor Bernardić (SDP), koji je govorio prije njega, "vjerojatno po nalogu Plenovića" polako ali sustavno pokušava formalno udaljiti, a zapravo približiti te dvije politike. "Budite pravi pa koalirajte predizborno, ne čekajte poslijeizbornu koaliciju", poručio je HDZ-u i SDP-u uvjeravajući da će nakon slijedećih izbora te dvije stranke koalirati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message