Obavijesti

News

Komentari 314

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat

Melania i Jared rekli Trumpu da prizna poraz, a sinovi i saveznici i dalje odbijaju priznati rezultat

Joe Biden izabrani je američki predsjednik. U svom prvom govoru najavio je jedinstvo i borbu protiv korone, a već se znaju i prvi potezi njegove vlade

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.07

Kralj Salman i princ nasljednik Mohamed bin Salman, vrlo bliski Donaldu Trumpu, čestitali su u nedjelju navečer novoizabranom predsjedniku i potpredsjednici Sjedinjenih Država Joeu Bidenu i Kamali Harris, objavila je službena agencija SPA.

Posljednji dužnosnik zaljevskih arapskih monarhija koji je reagirao, kralj Salman je uputio "najbolje želje za uspjeh" i podsjetio na "povijesno bliske odnose između dviju zemalja i prijateljskih naroda", prenosi SPA. 

Princ Mohamed je zaželio "još više napretka u Sjedinjenim Državama" i naveo da se "nada nastavku suradnje dviju prijateljskih država". 

Princ nasljednik i de facto čelnik kraljevstva je u bliskim odnosima s poraženim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovim zetom i savjetnikom Jaredom Kuchnerom, posebice zbog njihove zajedničke nesklonosti Iranu.

Nakon zategnutih odnosa s Barackom Obamom, Rijad je imao neupitnu podršku Trumpove administracije, uključujući i tijekom globalne afere izazvane ubojstvom saudijskog novinara Jamala Khashoggija 2018. godine. 

Bivši potpredsjednik Baracka Obame, Joe Biden je obećao tijekom kampanje da će preispitati odnose sa Saudijskom Arabijom i "jamčiti da se Amerika ne odriče svojih vrijednosti kako bi prodala oružje ili kupila naftu".  

Saudisjka Arabija nije do sada reagirala na pobjedu Joea Bidena, za razliku od svih drugih zaljevskih čelnika.

23.07

Donald Trump izgubio je američke predsjedničke izbore zbog previše agresivnosti i prevelike arogancije, izjavio je u nedjelju bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi.

"Mislim da je poražen na ovim izborima i zbog svog stava, vrlo često previše agresivnog, vrlo često previše arogantnog", rekao je Berlusconi za televiziju RAI.

Konzervativni političar također je rekao kako izrečena namjera izabranog predsjednika Joea Bidena da "bude predsjednikom svih Amerikanaca" može "biti dobra i za sve nas".

Može se reći da je Berlusconi (84) otvorio put za Trumpovu političku karijeru. Prije skandalima obilježenog vremena na čelu talijanske vlade, bio je nekretninski milijarder i medijski mogul.

22.34

Kako javlja CNN, Melania i Trumpov zet Jared Kushner savjetovali su mu da se pomiri s pobjedom novoizabranog predsjednika Joea Bidena.

Kushner, ujedno i Trumpov viši savjetnik, rekao mu je da prizna poraz, a i Prva dama mu je rekla da je za to došlo vrijeme.

Ipak, sinovi Donald mlađi i Eric pozvali su saveznike da nastave javno odbijati priznati izborni rezultat. 

21.55

Melania Trump napisala je na svom Twitteru kako Amerikanci zaslužuju pravedne izbore. 

- Svaki zakonit, a ne nezakonit glas, treba se pribrojati. Moramo zaštititi našu demokraciju s potpunom transparentnošću - napisala je. 

21.49

Donald Trump se oglasio na Twitteru. 

Više pročitajte OVJDE

Komentari 314