Obavijesti

News

Komentari 4

Pobuna navijača: Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati

Pobuna navijača: Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati
5

Dinamo egzistira kao "privatni bankomat klike koja predstavlja moralni talog našeg društva", a privatizacijom se odobravaju njihovi dosadašnji postupci, tvrdi se u letku koji su dijelili

VIDEO

Skupina navijača i članova Dinama okupila se u četvrtak ispred zagrebačke Gradske skupštine dijeleći gradskim zastupnicima letke s porukom "Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati. Ne prodaje se svetinja", a gradonačelnik Milan Bandić novinarima je na pitanje je li moguća privatizacija Dinama odgovorio: "Pa sve je moguće".

"Okupili smo se kako bi podijelili gradskim skupštinarima letke i upozorili ih na činjenicu da se pokušava progurati privatizacija Dinama, kojom bi se legalizirala pljačka koja traje godinama", izjavio je novinarima član kluba Dinama koji je želio ostati anoniman. 

Rekao je kako su svjesni da su pojedine gradske strukture, odnosno Gradski ured za upravu, pomagali Upravi Dinama da se riješi svojih članova.

Na letku koji su dijelili gradskim zastupnicima navodi se da "Uprava GNK Dinamo od 2014. godine izrađuje elaborat kojim bi se pokrenula ponovna privatizacija Dinama. Tako bi se legalizirala pljačka u kojoj su klub i Hrvatska oštećeni za najmanje 270 milijuna kuna, što je više od procijenjene vrijednosti Dinama".

Dinamo egzistira kao "privatni bankomat klike koja predstavlja moralni talog našeg društva", a privatizacijom se odobravaju njihovi dosadašnji postupci, tvrdi se u letku.

"Ovim putem zahtijevamo od Skupštine Grada Zagreba da momentalno putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti onemogući rad nelegalne i nedemokratski ustrojene Skupštine GNK Dinama te da se pokrene proces raspisivanja izbora po načelu jedan član = jedan glas. Predugo trpimo samovolju, tiraniju i pljačku u Dinamu koja ima politički blagoslov lokalne vlasti", navodi se u letku koji završava s porukom "Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati. Ne prodaje se svetinja".

Bandić, koga su novinari pitali da prokomentira prosvjed i dijeljenje letaka, prvo je tvrdio da "ne zna o čemu je riječ ni tko je napisao letak", a nakon što su mu pokazali letak rekao je da on ne čita letke.

Što se tiče moguće privatizacije Dinama, Bandić je odgovorio: "Pa sve je moguće, pa i Hajduk je privatiziran u skladu sa zakonom i procedurom i pozitivnim zakonskim propisima. Ali, to nije tema letka, nego tema je ozbiljan posao".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu