Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Počeli su kao jedan mali pogon: 'Tržište traži naše proizvode'

Spider Grupa, koju sačinjava pet povezanih društava, uskoro gradi novu tvornicu, planira povećati proizvodnju, a s time i broj radnika u svojim pogonima

caj
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
2 komentara

Da bi zadržali lidersku poziciju najvećeg regionalnog proizvođača ljekovitog bilja, Spider Grupa iz Pitomače kreće u novi investicijski ciklus u kojemu će u izgradnju nove tvornice uložiti četiri milijuna eura. 

Novom tvornicom, koja bi se trebala uskoro početi graditi u susjednom naselju Kladare, broj zaposlenih sa sadašnjih 150 radnika značajno bi se povećao. 

- Pravi poslovni uzlet smo doživjeli 1996. godine. Počeli smo s primarnom preradom ljekovitog bilja, odnosno proizvodnjom čajeva. To nam je ostala primarna djelatnost - pojašnjava put obiteljskog biznisa prvi čovjek Grupe Denis Nemčević. 

Uz vlastitu plantažu od 200 hektara, kroz kooperaciju imaju još 1000 hektara. Uz to se bave i uvozom egzotičnog bilja koje nabavljaju diljem svijeta i koje prerađuju, kako bi značajno proširili sadašnju paletu od 200-tinjak vrsta ljekovitog bilja, postali među vodećima u Europi. Surađuju sa najznačajnijim svjetskim brendovima u proizvodnji i plasmanu ljekovitog bilja. 

Od 1500 tona suhog prerađenog ljekovitog bilja polovica direktno završava na svjetskom tržištu preko svjetskih „igrača“ koje snabdijevaju sirovinom dok oko 750 tona plasiraju pod svojom robnom markom na svim kontinentima. 

- To plasiramo preko naše tvrtke Herbarium i želja nam je da ta tvrtka udvostruči svoju proizvodnju jer vidimo da je prvenstveno inozemno tržište „gladno“ naših proizvoda -  pojašnjava nam razvojnu viziju Grupe koju čini pet povezanih društava.  Novom tvornicom će se proizvodnja značajno povećati. Gradnja u naselju Kladare, na Pitomačkom, području trebala bi krenuti uskoro, kako bi već idućeg proljeća se pokrenuli strojevi. 

Plaće zaposlenih su u vrhu djelatnosti.

- Zaposleni dobiju božićnicu, uskrsnicu, poklone za djecu i svi imaju besplatan topli obrok. Naša je filozofija da radnik mora biti zadovoljan uvjetima jer se samo tada od njega može tražiti da poštuje obveze koje proizlaze iz opisa radnog mjesta - zaključuje prvi čovjek grupe te dodaje kako se profit ne stvara na leđima radnika pa im se isplaćuju u dodaci na smjenski i prekovremeni rad. 

Lanjski prihod je prošle godine iznosio 66,6 milijuna kuna, a dobitnici su i Zlatne kune. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message