Obavijesti

News

Komentari 20

Počelo liječenje prvog djeteta oboljelog od neuroblastoma

Počelo liječenje prvog djeteta oboljelog od neuroblastoma
3

Kako doznajemo, riječ je o djevojčici čije će liječenje trajati 10 dana. Za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog, a vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćila je u srijedu Klaićeva bolnica

VIDEO

U ponedjeljak je u Klinici za dječje bolesti Zagreb započeo prvi ciklus liječenja lijekom Dinutuximab beta Aperion prvog pacijenta  koje boluje od visokorizičnog neuroblastoma. Kako doznajemo, riječ je o djevojčici čije će liječenje trajati 10 dana.

Za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog, a vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćila je u srijedu Klaićeva bolnica.

- Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u rješavanju problema, posebice Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu zdravstva RH i HZZO-u,  što su osigurali sredstva i potrebnu podršku, ali i medijima, te na koncu i hrvatskoj javnosti koja je ukazala na postojanje problema te još jednom pokazala svoje veliko srce - stoji u priopćenju. 

Također, bolnica se zahvaljuje svima koji su donacijama željeli pomoći ovoj djeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- No zahvaljujući razumijevanju Vlade sredstva za njihovo liječenje su osigurana. Ipak, pozivamo sve koji žele donirati sredstva da i nadalje nastave pomagati Klinici, njenim malim bolesnicima i osoblju, kako bismo im i u ovim okolnostima osigurali najbolju moguću skrb i uvjete za liječenje i boravak u njihovoj bolnici - stoji u priopćenju.  

Bolnica navodi kako je u ovim trenucima njihovim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivaju sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja. 

- Klinika za dječje bolesti Zagreb će i nadalje obavještavati javnost o tijeku i rezultatima liječenja, te o ostaloj djeci koja čekaju rješenje stručnog povjerenstva - zaključuju.

'Dijete se osjeća dobro'

Ravnatelj Klaićeve bolnice Zoran Bahtijarević je rekao u srijedu kako se dijete koje je počelo primati terapiju odjeća dobro. Ministar zdravstva Milan Kujundžić je rekao da je osiguran novac i za liječenje druge djece te da povjerenstvo i dalje procjenjuje koja djeca mogu dobiti lijek, a koja ne i uskoro će se pokazati da li su oni također kandidati za lijek. 

O Sveučilišnoj bolnici

Kujundžić kaže da se ozbiljno razgovara o tome da se Klaićeva bolnica preseli u Sveučilišnu bolnicu, a onda bi se u nju preselile i još neke bolnice. Kaže da su sve ispregovarali s premijerom Andrejom Plenkovićem te zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Radi se na osnivanju povjerenstva kako bi se što prije krenulo s radovima. Kaže da 130 milijuna eura u naredne tri godine nisu nedostižna te da bi sredstva osigurali država, Grad i fondovi EU-a. Na pitanje novinara mogu li mu vjerovati, Kujundžić je rekao:

- Ne treba vjerovati, puno toga smo slušali i prije, ne treba vjerovati ni sada, ali ova će Vlada ustrajati na tome i nadam se da ćemo uspjeti bolnice preseliti u Blato.

Što se tiče duga bolnica veledrogerijama, Kujundžić kaže da se razgovara s veledrogerijama, da razgovara s ministrom financija Zdravkom Marićem te premijerom Plenkovićem i da su svjesni ozbiljnosti situacije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina