Obavijesti

News

Komentari 80

Mamiću suđenje u travnju: Žuri nam se da dokažemo nevinost

Mamiću suđenje u travnju: Žuri nam se da dokažemo nevinost
8

Zdravka Mamića se tereti da je s bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom oštetio klub za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna

VIDEO

Nakon što je Županijski sud u Osijeku u prosincu prošle godine potvrdi optužnicu protiv Zdravka i Zorana Mamića, poreznog inspektora Milana Pernara te izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića za utaju poreza od 12 milijuna kuna te prijevaru na štetu NK Dinamo u iznosu od 116 milijuna kuna, u ponedjeljak je održano pripremno ročište na koje su se odazvali svi osumnjičenici. 

- Utvrđen je ritam provođenja rasprava i one će se provoditi svaki drugi tjedan po dva dana, počevši od 27. i 28. travnja. Porekli smo sve navode optužnice. Prihvaćeni si prijedlozi USKOK-a i to je uobičajena procedura. Rasprave kreću sa dokaznim prijedlozima USKOK-a, a nakon toga će obrana iznijeti svoje - rekla je kratko Jadranka Sloković, braniteljica braće Mamić.

Već na prvoj raspravi uslijedit će čitanje dokumentacije, a ovisno o sadržaju, sud će pozivati svjedoke naknadno. Predloženo je 3000 različitih dokaza. Tužiteljstvo za sada nije dostavilo raspored svjedoka pa se ne zna koliko će ih biti saslušano.

- Od početka tvrdim da je to politički motiviran proces. Sretan sam da je to de facto počelo. Do sada znamo da je marširao USKOK i da su isključivo oni radili što su htjeli. Drugi okrivljenici i ja moći ćemo raditi isključivo na sudu. Veselim se početku rasprave i što ćemo moći dokazati svoju nevinost. Učinili smo sve da do toga dođe što prije, povukli smo žalbu Vrhovnom sudu, dokaze koje smo predali na optužno vijeće.

Prihvatili smo sve što je USKOK predložio, jer nam se žuri što prije dokazati nevinost. Nećemo opstruirati proces, kako se špekulira u javnosti. Upravo suprotno, mi ga ubrzavamo. Brat je u četvrtak imao utakmicu u Saudijskoj Arabiji, u petak je već vodio drugi klub iz UAE, i stigao je u Osijek poštivajući postupak. Braća Mamić ne da se boje i i ne da opstruiraju proces, nego se veselimo da ćemo na jedinom mjestu gdje je to moguće i važno, u sudnici, dokazati da smo nevini. To je totalni apsurd. Vidimo što se u svijetu događa s borbom protiv korupcije, utaje poreza. Države se prvenstveno bave naplatom poreza i to je za državu jedino važno. U ovom slučaju imate sljedeću situaciju - u doba prije nego smo brat, ja i Vrbanović preuzeli vodstvo u Dinamu, pravilo je bilo da su igrači dijelili transfere. Ja ću vam sljedeći puta pokazati desetke, stotine ugovora od transfera koji su se dijelili između igrača i klubova. Nova uprava, na čelu sa mnom, napravila je izuzetak da se to na prste jedne ruke može izbrojati.

Jedina dva transfera Luke Modrića i Dejana Lovrena da su napravljena u Hrvatskoj i da je plaćen porez hrvatskoj državi. Naravno Dinamov IO i NO i revizori potvrđuju svojim nalazima i izjavama da Dinamo nije oštećen. E, pa, sad tu imate paradoks. Dinamo tvrdi da nije oštećen, državi su plaćeni porezi, a USKOK tvrdi da bi država trebala novac vratiti Dinamu, jer Dinamo nije trebao platiti porez na to. Nikada takav slučaj nisam vidio. Ali, neka sud počne, veselim se da napokon o tome može govoriti - izjavio je u Osijeku Zdravko Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa