Obavijesti

News

Komentari 7

Počeli suditi Goranu Oskorušu: Tukao i opljačkao starca (91), a pomagala mu maloljetnica

Počeli suditi Goranu Oskorušu: Tukao i opljačkao starca (91), a pomagala mu maloljetnica

Oskoruš je "stari" znanac policije po počinjenju brojnih djela iz domene imovinskog delikta, a u javnosti je poznat jer ga se dovodilo u svezu ubojstvom starice u Plaškom radi 300 kuna

VIDEO

Ne osjećam se krivim, rekao je Goran Oskoruš (31) u ponedjeljak na Županijskom sudu u Karlovcu u nastavku suđenja za razbojništvo koje je prije gotovo pet godina s tada maloljetnom djevojkom počinio nad starcem, Stevom Jelovcem (91) iz Srbije u Gornjim Vrhovinama.

Oštećeni Stevo inače živi u Srbiji i tada je sa sinom Milanom nakratko obišao kuću u Vrhovinama. Kobnog dana, prije napada, susjed ga je bio odvezao u banku u Otočcu gdje je podigao novac. Oskoruša se optužnicom tereti da je po prethodnom dogovoru s maloljetnicom, 5. svibnja 2017. godine oko 16 sati ušao u kuću Steve Jelkovca u Gornjim Vrhovinama i napali ga kako bi od njega uzeli novac.

Oskoruša se tereti da je tupim dijelom sjekire udario u lijevu sljepoočnicu uslijed čega je oštećeni potrbuške pao na pod ispod stola. Na podu ga je motikom nastavio udarati u bedro, butine, kuk i po slabinama. Zajedno s maloljetnicom žrtvu je izvukao ispod stola, te ga sjekirom nastavio udarati u kuk, trbuh i zdjelicu te mu iz lijevog džepa sakoa izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 300 kuna i 400 eura, te najlonsku vrećicu u kojoj se nalazilo 2.250 eura. Ukradeni novac podijelio je s maloljetnicom protiv koje je bio vođen poseban postupak u kojem je bila osuđena na maloljetnički zatvor, a u ovom postupku je svjedok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oštećenik, kao i njegov sin Milan u svojstvu svjedoka, biti će saslušani na idućem ročištu putem videolinka, a u nastavku suđenja saslušat će se i svjedoci obrane, spomenuta djevojka, te Tomo i Valentina Hudorović.

Suđenje trovačici iz Ozlja: Sud je ispitao njene prijatelje, jednom će uzeti mobitel na vještačenje
Suđenje trovačici iz Ozlja: Sud je ispitao njene prijatelje, jednom će uzeti mobitel na vještačenje

Valentina je inače Stevina susjeda koja je u to vrijeme bila Goranova djevojka. Goran je brat Ivanke Oskoruš (35) koja je nedavno na istom sudu osuđena na 30 godina zatvora za dvostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva jer je s nevjenčanim suprugom Nikom Batljanom – Rižom prije tri godine trovala ljude u ugostiteljskim objektima u Plaškom kako bi im ukrali novac.

Oskoruš je "stari" znanac policije po počinjenju brojnih djela iz domene imovinskog delikta, a u javnosti je poznat jer ga se dovodilo u svezu ubojstvom starice u Plaškom radi 300 kuna koje je počinio njegov tadašnji šogor Milan Mikić, Ivankin suprug, te je prilikom uhićenja policajca pokušao ubiti mačetom za što je bio osuđen na četiri godine zatvora.

Nastavak suđenja Slađanu i Marku Oršošu: Čovjeka mlatili bokserom i metalnom šipkom
Nastavak suđenja Slađanu i Marku Oršošu: Čovjeka mlatili bokserom i metalnom šipkom

Bio je osumnjičen i za razbojništvo počinjeno u Banja Luci u kojem je život izgubio starac Ivo Bartulović i tada je prošao s odgojnom mjerom, dok su njegov brat Ivica Cindrić i Niko Batljan dobili pet godina zatvora.

Oskoruš se pred sudskim vijećem kojim predsjeda sudac Ivan Klapšić izjasnio da će svoju obranu iznositi na kraju dokaznog postupka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a