Obavijesti

News

Komentari 0

Počelo suđenje 'kolekcionaru': U kući čuvao odrezane penise

Počelo suđenje 'kolekcionaru': U kući čuvao odrezane penise
5

Ivica Plehandžić (53) prodao je svoju kuću u Sl. Brodu. Novi vlasnik je tijekom renoviranja pronašao pet muških spolovila, testise i žensko spolovilo u formalinu

VIDEO

Ivica Plehandžić (53), medicinski tehničar iz Slavonskog Broda, optužen je da je na Odjelu patologije Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu odsjekao s leševa pet muških spolovila, testise i žensko spolovilo, te da ih je odnio svojoj kući u Vrhovine, nedaleko od Slavonskog Broda. 

To je, prema optužnici, uradio u razdoblju između 1. siječnja 2012. godine i 3. lipnja 2014. godine dok je radio kao djelatnik bolnice. Odsječena spolovila pronašli su keramičari u kući Ante Lovrića koji je kuću kupio od optuženog. 

U srijedu je održano prvo ročište na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Sudac Vedran Pavelić upitao je optuženoga osjeća li se krivim, na što je on odgovorio negativno. Saslušani su svjedok Anto Lovrić i vještakinja Ivana Zirdum, psihijatrica. 

- Kuću sam kupio od Ivice i njegove supruge 4. kolovoza prošle godine i dogovorili smo se da do 9. ili 10. kolovoza isprazni kuću jer ona nije bila dovršena i trebao sam je pripremiti za stanovanje. On je to učinio u dogovorenom roku, s tim da mi je ostavio nekoliko krupnijih stvari namještaja koji njemu nije trebao. Kuću sam površno pregledao i tada nisam vidio ništa neobično. 

Franjo Lepan/24sata

Došli su mi majstori raditi pločice, a jedan od njih je moj nećak i ja sam otišao nabaviti potreban materijal. Kada sam se vratio oni su se smijali i rekli su mi da dođem vidjeti što smo pronašli u dijelu jedne prostorija koju je trebalo ožbukati. Pokazali su mi dvije staklenke, pogledao sam i učinilo mi se da se u njima nalaze krastavci, no kada sam bolje pogledao vidio sam da su to ljudska spolovila. Nećak je policajac i on je pozvao svoje kolege koji su došli napravili zapisnik i sa sobom odnijeli staklenke - rekao je Anto Lovrić

Optuženi se još nije očitovao o tome jer će svoju obranu iznijeti na kraju postupka, ali se iz njegovih nekoliko riječi na početku da zaključiti kako on ne prihvaća optužbu, navodeći da je stvarni vlasnik kuće koju je prodao bila njegova sestra. Branitelj optuženog je rekao da je njegov klijent u potpunosti ispraznio kuću i da iza sebe nije ostavio ništa, navodeći kako je njegov branjenik teški alkoholičar i oboljeli od PTSP-a, te je predložio da se kao svjedoci pozovu supruga optuženog i njegovi prijatelji koji su mu pomogli iznijeti stvari iz kuće. 

Ivica Galović/PIXSELL

Ivanka Zirdum, psihijatar koja je bila u ulozi vještaka, rekla je da je Plehandžić unatoč alkoholizmu mogao znati što čini, te da ne stoji da boluje od PTSP-a već od poremećaja prilagodbe za što postoji medicinska dokumentacija. Nakon što je iznijela svoje mišljenje optuženi ju je pitao što ona ima protiv njega što je sudac odbacio kao neumjesno pitanje. 

Rasprava je prekinuta i zakazana je za 16. prosinac ove godine na koju će biti pozvani svjedoci obrane, te keramičari koju su pronašli staklenke sa ljudskim spolovilima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao