Obavijesti

News

Komentari 36

Podignuli optužnicu: Liječniku će suditi zbog smrti dječaka

Podignuli optužnicu: Liječniku će suditi zbog smrti dječaka
1

Dr. Darka Radmana optužnicom se tereti da 7-godišnjeg dječaka nije uputio na pretrage niti mu davao terapiju. Dječak je preminuo u veljači od streptokokne sepse

VIDEO

Podignuta je optužnica protiv liječnika dr. Darka Radmana (65) zbog nesavjesnog liječenja  7-godišnjeg Roka Begonje iz Sv. Filip Jakova koji je umro. To nam je u srijedu potvrdila Općinska državna odvjetnica u Zadru Marijana Stipić, kazavši da je liječnik optužen po istim stavkama po kojim je u rujnu otvorena istraga.

Podsjetimo, Roko Begonja umro je u zadarskoj Općoj bolnici od septičkog šoka uzrokovanog šarlahom početkom godine, a Radman je optužen da je propustio obaviti hitni medicinski premještaj djeteta u Opću bolnicu Zadar na hospitalizaciju i daljnje pretrage kao i propisati mu adekvatnu terapiju za liječenje šarlaha. 

Radman je, naime, bio dežurni pedijatar 15. veljače 2015. u zadarskom Domu zdravlja, kamo je dječak dovezen zbog pogoršanja zdravstvenoga stanja.

DORH optužuje dr. Radmana da je znao da je djetetu dva dana ranije dijagnosticiran šarlah, da pije lijek Sumamed, da je ima visoku temperaturu, da otežano diše, povraća, da ima problema s mokrenjem, o čemu su ga upoznale majka i baka djeteta koje su bile u pratnji, te da je vidio da je koža djeteta blijedoplave boje.

- Simptomi, a posebno respiratorne smetnje unatoč terapiji Sumameda, nedvojbeno su ukazivali na sumnju na pogoršanje zdravstvenog stanja djeteta i upalu pluća, kao i da shodno tome prema djetetu nije primijenjena adekvatna terapija za liječenje šarlaha. Umjesto lijeka Sumamed, bilo mu je nužno propisati penicilinski ili cefalosporinski antibiotik za mišićnu ili vensku primjenu koji se sukladno pravilima medicinske znanosti i prakse koristi za liječenje navedene bolesti za slučaj povraćanja pacijenta - stoji u optužnici u kojoj se navodi da je Radman bio svjestan da bi neupućivanjem djeteta s takvom dijagnozom na bolničko liječenje moglo doći do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja te da je, olako držeći kako dijete nije vitalno ugroženo i kako neće doći do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, otpustio dijete na kućno liječenje te preporučio daljnju primjenu terapije Sumamed i prepisao antipiretike za sniženje temperature.

Već 16. veljače je došlo do teškog pogoršanja djetetovog zdravstvenog stanja. Hitno su ga smjestili u Jedinicu intenzivne njege Opće bolnice Zadar u 07.25 sati. No, Roko Begonja umro je nakon sedam sati borbe za njegov život, oko 14 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu