Obavijesti

News

Komentari 154

USKOK podignuo optužnicu protiv bivših Plenkovićevih ministara: Oglasili se odvjetnici

USKOK podignuo optužnicu protiv bivših Plenkovićevih ministara: Oglasili se odvjetnici

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv tri bivša Plenkovićeva ministra i nekadašnjeg potpredsjednika Vlade u slučaju nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.47

Nobilo: 'Miloševića su navukli, radio je ono za što su ga birači izabrali' 

O dosad neviđenoj optužnici s bivšim članovima vlade za RTL je govorio Ante Nobilo, odvjetnikom Borisa Miloševića.

- Prvo moram pročitati optužnicu, ali pretpostavljam da je na temeljima onoga što je bilo na početku kako je istraga otvorena. Ako to bude tako, onda ću lomiti tvrdnju da je Boris Milošević potaknuo nekoga u Ministarstvu gospodarstva. Upravo je bilo obrnuto, iz Ministarstva gospodarstva su od njega zatražili da dostavi listu tvrtki u kojima su vlasnici manjinci. Što su ga tražili, on je napravio - rekao je Nobilo i dodao da su te osobe obuhvaćene istragom u svojstvu svjedoka.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

19.46

Odvjetnici Tolušića i Aladrovića: 'Nisu krivi i to ćemo dokazati' 

Odvjetnici optuženih su za Novu TV komenitrali optužnice. Ivan Stanić, odvjetnik Tomislava Tolušića rekao je kako je bivši ministar mirno reagirao na optužnicu. 

- Nije to iznenađenje s obzirom na medijske napise. Spremni smo za daljnju obranu - rekao je. 

Nikola Mandić, odvjetnik Josipa Aladrovića poručio je kako je konačno došao trenutak da se nešto konkretno kaže i dodao da se Aladrović smatra nedužnim.

Oba odvjetnika tvrde da njihovi klijenti nisu krivi te ističu kako će to pokazati činjenicama i dokazima. 

- Pokazat ćemo da je riječ o neosnovanoj i ishitrenoj odluci, dokazat ćemo nevinost - rekao je Stanić. 

14.45

Premijer Andrej Plenković boravi u Koprivnici. Obratio se medijima tom prilikom, a glavna tema bila je podignuta optužnica protiv četvero bivših ministara.

- Primio sam tu informaciju. Što se tiče oporbe, što će oni? Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni, sad će skakati po ovome, skaču s jedne na drugu temu, dakle, što se tiče oporbe, to me ne zanima, skaču na ovo što im servira ili mediji ili DORH - rekao je Plenković.

- Ovo nije nikakav teret za Vladu, nitko od njih nije u Vladi - dodao je Plenković.

Smatra da Milošević ne bi trebao otići.

- Zašto bi otišao? Zašto, on je saborski zastupnik, izabran, nije jedini, eno Grgića, Barišića… Ovo je samo jedna strana u postupku, Državno odvjetništo - rekao je Plenković.

- Moja odgovornost počinje i završava na povjerenju ljudi na izborima, na provođenju programa, na izgradnji željezničke pruge do Mađarske, na članstvu u Schengenu i europodručju. Ja se bavim ono što je bitno - rekao je Plenković.

VIŠE O TOME PROČITAJTE OVDJE

14.10

Grmoja: U normalnoj zemlji ovo bi značio pad vlade. Kriminalna stabilnost je jedina koju imamo

Nikola Grmoja (Most) ocijenio je da je jedina stabilnost koju imamo "kriminalna stabilnost".

- Nevjerojatna je činjenica da niti u 24 sata imamo uhićenje bivšeg saborskog zastupnik Vinka Zulima i danas podizanje četiri optužnice protiv dva potpredsjednika Vlade i dva ministra, od kojih su dvojica danas saborski zastupnici. U svakoj normalnoj europskoj zemlji bi to značilo pad Vlade, ali u "Plenkovićevoj Hrvatskoj nastavljamo stabilno kriminalno dalje naprijed", istaknuo je, napomenuvši da ih to tjera da se još snažnije angažiraju kako bi na idućim izborima ostvarili toliko željene promjene - naveo je.

REAKCIJE OPORBE PROČITAJTE OVDJE. 

11.50

Saborska oporba kritizirala je u srijedu vladu i premijera Andreja Plenkovića, kojeg su optužili da je pod utjecajem stranih vladara iz Bruxellesa, da dijeli narod i govori neistine, na što im je HDZ-ov Mario Kapulica poručio da im se "ponavljanje poruka s Pantovčaka neće primiti".

Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) u slobodnom je govoru kazao da su šest godina Plenkovićeve vlade obilježili niz afera u kojima su nestale milijarde, odlazak 17 ministara zbog sumnje u korupciju, gašenje rafinerije u Sisku, najviša inflacija, odlazak 200 tisuća mladih, zaobilaženje stranih investicija...

"Njegovu vladavinu možda bismo mogli najbolje opisati riječima 'država, to sam ja'", kazao je Pavliček. I nezavisna Karolina Vidović Krišto obrušila se na premijera. "Dok u nizu europskih država politički dužnosnici zbog grešaka podnašaju ostavke, u Hrvatskoj se građanima poručuje da su manje vrijedni nego Englezi, Nijemci, Austrijanci ili Slovaci", kaže.

U istom tonu nastavio je i Marin Miletić (Klub Mosta) kazavši da u vrijeme krize, velike inflacije i nadolazeće recesije Plenković dijeli narod, govori neistine i optužuje oporbu da koketira sa stranim silama. "Jedini političar u Hrvatskoj na daljinski stranih sila je Andrej Plenković", ustvrdio je Miletić.

S njim se u slobodnom govoru složio Stephen Nikola Bartulica (Klub Domovinskog pokreta), također poručivši kako je pod utjecajem stranih vladara, uglavnom iz Bruxellesa, jedino Plenković. Kao primjere naveo je Istanbulsku konvenciju, liberalni spolni odgoj u školama, podršku alternativnim oblicima obitelji i ukidanje kune.

Na optužbe je reagirao Mario Kapulica (HDZ) istaknuvši da oni koji su dobili povjerenje građana na izborima sigurno nisu marionete stranih sila. "A vi možete ponavljati poruke s Pantovčaka dok god hoćete, to vam se primiti neće", poručio je oporbi.

Komentari 154