News

Komentari 4

Podignuta je optužnica protiv 74-godišnjaka koji je brutalno pretukao vlastitu suprugu

Podignuta je optužnica protiv 74-godišnjaka koji je brutalno pretukao vlastitu suprugu

Općinsko državno odvjetništvo iz Varaždina 5. lipnja 2020. godine, podiglo je pred varaždinskim Općinskim sudom optužnicu protiv 74-godišnjeg muškarca zbog nanošenja teške ozljede supruzi

Odvjetništvo ga tereti da je 7. travnja ove godine u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, više puta šakom udario svoju suprugu u predio prsnog koša, a zatim joj pokušao oko vrata staviti remen, ali je ona pružila fizički otpor i pokušala pobjeći, pa je došlo do hrvanja u kojem je oštećenica zadobila tešku ozljedu (prijelom kosti lijevog stopala).

Nakon uhićenja okrivljeniku je po rješenju sutkinje istrage varaždinskog Županijskog suda određen istražni zatvor. Nakon žalbe okrivljenika, Županijski sud u Varaždinu je 1. lipnja 2020. ukinuo istražni zatvor i odredio okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja supruzi, zabrane uspostavljanja i održavanja veze s njom i zabranu njenog uhođenja i uznemiravanja te udaljenje iz doma. No, on je 6. lipnja prekršio mjere opreza udaljenja iz doma i zabrana u odnosu na suprugu, pa se vratio u obiteljsku kuću i fizički napao suprugu tako da ju je bacio na krevet i bio fizički nasilan prema njoj te joj nanio ozljede.

Protiv okrivljenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sutkinja istrage prihvatila i ponovo ga vratila u istražni zatvor, gdje će najvjerojatnije dočekati i početak suđenja, jer pritvorski predmeti imaju prioritet kod određivanja početka suđenja. Prije toga varaždinski sud treba potvrditi optužnicu ili ju ODO-u vratiti na doradu.

Najčitaniji članci