Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čuo da će ići u zatvor: Skoro pozlilo podmitljivom sucu

Priznajem da sam uzeo mito. Kajem se, rekao je sudac prekršajnog suda u Petrinji Stevo Bunčić koji je lani uhićen dok je uzimao 7.200 kuna mita. Nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
88 komentara

Ovo što ste napravili narušilo je povjerenje i građana i države u sudstvo. Od suca se ne očekuje ovakvo postupanje. Sud je krovna institucija kod koje građani mogu tražiti zaštitu upravo pred postupcima kakvi su bili vaši, rekla je sutkinja Županijskog suda u Zagreb Rahela Valentić nakon što je Bunčića nepravomoćno osudila na godinu dana zatvora. Čuvši presudu Bunčiću je skoro pozlilo jer je nakon što je priznao krivnju apelirao na čim blažu kaznu. Uz zatvorsku kaznu Bunčić je dobio i petogodišnju zabranu obavljanja sudačke dužnosti. 

Bunčić je priznao da je 25. studenoga uzeo 7200 kuna mita.

- Priznajem da sam primio mito. Kajem se zbog toga. Jako mi je teško jer sam to napravio kao sudac koji je do tada bez mrlje sudio 13 godina. S tim čovjekom sam se družio, a kada sam upao u jednu problematičnu financijsku situaciju odlučio sam ga tražiti novac. Bio sam naivan. Nakon toga sam potpuno psihički propao i sada me je sramota prolaziti Petrinjom. Svjestan sam da sam nanio štetu i sudu i cijeloj sudačkoj profesiji i- tvrdio je Bunčić u ponedjeljak na sudu. Bunčić je, naime, od vozača protiv kojeg je vodio postupak, a radilo se  o prijavi zbog vožnje bez sigurnosnog pojasa,  tražio mito obećavši mu da će njegov predmet držati u ladici do zastare. Ako pak ne pristane platiti, zaprijetio mu je Bunčić, izreći će mu maksimalnu novčanu kaznu od 15.000 kuna

Vozač je pristao i  25. studenog prošle godine donio na sud traženi iznos. No, novčanice su bile obilježene, pa je sudac odmah uhićen. 

Bunčić se lani prijavio  i za natječaj suca Ustavnog suda. Uz svom je životopisu istaknuo kako dužnost suca obavlja pošteno i časno u skladu za zakonima i Ustavom Republike Hrvatske. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message