Obavijesti

News

Komentari 1

Podnijeli tužbe: Obitelji umrlih od korone u Italiji traže pravdu

Podnijeli tužbe: Obitelji umrlih od korone u Italiji traže pravdu
1

Rođaci žrtava covida-19 iz Bergama, koji se nalazi u sjevernom dijelu Italije najpogođenijem koronavirusom, poduzeli su pravne korake u srijedu u potrazi za pravdom za svoje mrtve

VIDEO

Radi se o prvoj akciji te vrste u Italiji gdje je pandemija odnijela gotovo 34.000 života. Članovi udruge "Noi Denunceremo" ("Tužit ćemo"), koja je nastala iz Facebook grupe, podnijeli su 50 pojedinačnih prijava tužiteljstvu u Bergamu.

- Svi smo iz područja Bergama i svi imamo slične priče, priče o obiteljskim tragedijama, i svi tražimo jasne i ozbiljne odgovore od tužitelja - rekla je farmaceutkinja Cristina Longhini, čiji je 65-ogodišnji otac umro u ožujku od koronavirusa u bolnici u Bergamu.

Kad se razbolio, priča ona, obiteljski liječnik ga je odbio posjetiti kod kuće, a vozilo hitne pomoći nije bilo dostupno da ga odveze u bolnicu. Kad je naposljetku hospitaliziran, više mu nije bilo spasa.

- Kada je umro, zaboravili su nas nazvati - kaže Longhini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
San Pietro bridge. Military and medical personnel of the Army together with the Carabinieri transport the coffins with the use of six trucks from a depot in Ponte San Pietro due to emergency COVID19 Coronavirus

Budući da nije bilo mjesta da njezin otac bude pokopan na nekom od lokalnih groblja, lijes s njegovim tijelom zajedno s desetinama drugih prebačen je vojnim kamionom na nepoznatu lokaciju. Obitelj je na kraju otkrila da je otac pokopan 200 kilometara dalje i to kada je poštom stigao račun za troškove pogreba.

- Na pravosudnim vlastima će biti da sagledaju tužbe. To neće biti brza istraga jer se radi o osjetljivom pitanju - rekla je novinskoj agenciji ANSA odvjetnica Consuelo Locati.

U tužbama se navodi što su sve obitelji preživjele - od nedostatka informacija do nedovoljne njege. Tužbe su podnesene protiv nepoznatih osoba a u pripremi je navodno još 150 prijava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.