Obavijesti

News

Komentari 157

Podolnjak: Sada mi je jasno da Most ne može ništa promijeniti

Podolnjak: Sada mi je jasno da Most ne može ništa promijeniti
1

Nakon što nisu uspjeli smanjiti benificije saborskim zastupnicima, Podolnjak je na Facebooku pokušao opravdati činjenicom da 15 zastupnika Mosta tu ništa ne može

VIDEO

Robert Podolnjak pokušao je na Facebooku u četvrtak opravdati MOST što još uvijek nisu smanjene beneficije zastupnicima, iako je to bilo jedno od najvećih i najvažnijih predizbornih obećanja njegove stranke. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:  

Danas je održana sjednica Predsjedništva Sabora i klubova zastupnika na kojoj je najviše raspravljano o pravima i dužnostima zastupnika. Naime, zakon koji je predložio klub zastupnika MOST-a još prije više od dva mjeseca o ukidanju prava na naknadu plaće zastupnicima po isteku mandata još nije raspravljen, a za predstojeću sjednicu uvršten je u dnevni red među niže rangiranim točkama.

Bilo je očito da se rasprava po tom pitanju stalno odgađa i stoga sam na predsjedništvu predložio da se saborskom Odboru za izbor i imenovanja povjeri izrada nacrta novog zakona koji bi cjelovito regulirao prava i dužnosti zastupnika. Naime, mi u MOST-u smatramo da s financijskog aspekta simbolična odluka da se zastupnicima ne plaća naknada za odvojeni život dok Sabor ne zasjeda 3 mjeseca u godini nije dovoljna s obzirom na opravdana očekivanja javnosti da se smanje ili ukinu pojedina prava ili bolje rečeno povlastice zastupnika u obnašanju njihove dužnosti.

Na žalost, velika većina klubova zastupnika odbila je uopće ideju izrade novog zakona o pravima i dužnostima zastupnika, da ne govorimo o tome da se ukinu naknade za odvojeni život, zastupnički paušal, naknada plaće nakon završetka zastupničkog mandata itd. Također, nije prihvaćen ni prijedlog da se u novi zakon ugradi obveza prisustvovanja zastupnika na sjednici u vrijeme saborskog zasjedanja i da za nedolazak na sjednicu bez opravdanog razloga bude propisana novčana kazna.

Doista sam razočaran, ali sada mi je jasno da 15 zastupnika MOST-a tu ne može ništa promijeniti jer naše prijedloge ne žele podržati ni opozicija ni klubovi parlamentarne većine. Čak i veliki pritisak javnosti do sada nije dovoljan da politička elita preispita svoje povlastice i da ih se barem djelomično odrekne.

 

 

 

Danas je održana sjednica Predsjedništva Sabora i klubova zastupnika na kojoj je najviše raspravljano o pravima i duž...

Posted by Robert Podolnjak on 6. travnja 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.