Obavijesti

News

Komentari 122

Poduzetnica i policajac: Mi smo specifični, nikad se ne svađamo

Poduzetnica i policajac: Mi smo specifični, nikad se ne svađamo
7

Nada je svog supruga Daria upoznala davne 1989. godine od kada su nerazdvojni. Imaju dvoje djece, a iz današnje perspektive – oboje kažu, vrijedilo je svake sekunde

VIDEO

Bio je studeni 1989. godine. Oboje smo tada bili studenti i došli smo, svatko sa svojim društvom, na druženje u studentskom stanu jedne od naših zajedničkih poznanica. Tad smo se prvi put sreli. Nisam znala da sam mu već tada zapela za oko – smije se Nada Finderle (48) iz Zagreba. Dario kaže da ga je odmah privukla, a pao je na fizički izgled. Odmah ju je odlučio osvojiti, a sa zajedničkim prijateljem skovao je plan.

Pokretanje videa...

00:17

- Ideja je bila da je on pozove na kavu, a ja kao slučajno naiđem i sjednem s njima. Prijatelj je pristao, pozvao ju je, a ja sam "slučajno" naišao sa svojim društvom – prisjetio se Dario (49). Već na tom prvom druženju osjetili su uzajamnu privlačnost. Nada kaže da je Dario jako duhovit, a upravo ju je ta duhovitost privukla. Uz studij, on je tada svirao trubu u zagrebačkom Big Bandu, pa je iskoristio priliku i pozvao Nadu na plesnjak u studentski dom u Cvjetnom naselju.

- Došla sam s prijateljicama i sjele smo za stol. Na pozornici je bio Dario i baš je svirao solo dionicu. Po završetku je sišao s bine i uputio se ravno prema meni pitajući me imam li upaljač. Nije znao kako bi mi drugačije prišao. Rekla sam da nemam jer ne pušim, pa je uzeo neki sa stola, pripalio cigaretu i vratio se na pozornicu. Nakon nekog vremena ponovo je sišao s pozornice, došao do mene i pitao: Imate li prijevoz doma? Zaprepašteno sam rekla da nemam, no on je kazao da će me povesti s prijateljima. Na rastanku me pitao: Kad se opet vidimo? Rekla sam: U subotu. No on je odgovorio da to ne može tako, nego da se vidimo u srijedu – nastavila je Nada dodajući kako su zaista te srijede sami sjeli na kavu, puno pričali, a ostalo je povijest.

- Od tada, od te kave, nismo se rastajali. Svaki dan, kad god je to moguće, mi smo zajedno. Hodali smo od 1989. do 1994. godine. Svadba je bila 3. rujna 1994. Vrijeme u kojem smo se našli bilo je turbulentno i opasno, bio je rat. No nekako smo uspjeli – nastavlja Dario dodajući kako imaju sada već punoljetnu djecu, studente informatike i studija računarstva. Luka i Lea su upotpunili njihov život.

- Mi smo vam specifični. Nikad se ne svađamo. Kod nas se sve rješava argumentiranim razgovorom. Nekad su ti razgovori naporni i dugo traju, no trudimo se graditi dobar odnos, a oboje cijenimo obitelj iznad svega i ona nam je najvažnija. Svi ljudi imaju i lijepe i teške trenutke, no nikad ne smijemo dopustiti lošoj energiji da izađe. Ružna riječ ranjava, a poderana duša boli. Tu nema poslije žaljenja i tvrdnji: Nisam tako mislio, zaboravi. Ružne stvari se ne može zaboraviti, i zato se trudimo da ih kod nas jednostavno nema – govore supružnici u glas. Nada je uspješna poduzetnica i vlasnica tvrtke za marketing, a Dario je policajac, specijalac u ATJ Lučko. Njihov odnos obilježen je ljubavlju, razumijevanjem i tolerancijom i upravo im je to pomoglo da učvrste i ojačaju svoj odnos sve do danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.