Obavijesti

News

Komentari 49

Podvojena ličnost ili savršen zločin: Tko je ubio pjevačicu?

Podvojena ličnost ili savršen zločin: Tko je ubio pjevačicu?
1

Srbija: Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je u travnju. Javnost i dalje ne zna tko je ubojica. Policija je ispitala više ljudi, nekoliko puta je pretražila mjesto zločina, pregledala snimke...

VIDEO

Srpska pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je u travnjuTko je njezin ubojica javnost još ne zna. Prema zadnjim informacijama, policija navodno zna tko ju je ubio, ali ubojicu još nisu uhitili jer tužitelj nije zadovoljan dokazima. Tvrde da je to osoba koja je podvojena ličnost i da je zato toliko dugo trajala istraga. Neki mediji pišu da je riječ o "savršenom zločinu"...

Otišla je trčati i nestala je

Jelena je nestala u subotu 2. travnja. Nakon 20 sati potrage policija je pronašla njezino mrtvo tijelo u vodi u kanalu ispod nasipa u borčanskom naselju Crvenka. Ubijena je udarcima tupog predmeta u glavu, a obdukcija je pokazala da nije bila silovana. Imala je 33 godine.

Jelena je te subote oko 15 sati krenula u šetnju sa suprugom Zoranom i njihovom petogodišnjom kćeri. Pola sata kasnije nazvala ju je majka. Jelena joj je rekla da ide trčati i da će joj kasnije donijeti jelo. Oko 15.50 sati, kako je rekao njezin suprug, on i kćer su se ostali igrati na livadi, a Jelena je otišlana nasip trčati. Majka je kasnije Jelenu nazvala još dva puta. Prvi put joj je poziv odbijen, a drugi put joj se netko javio na telefon, ali je s druge strane bio samo muk. Poziv je trajao 43 sekunde.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oko 20 sati Zoran je prijavio svojem prijatelju u policiji da mu je supruga nestala.  

Policija je našla Jelenin mobitel u nedjelju u pet sati ujutro 30 metara od mjesta na kojem će kasnije naći njezino tijelo. Osim telefona, policija je našla i cipele, kopču za kosu i trenirku.

Osim policije, Jelenu su tražili i obitelj i prijatelji. U potrazi je sudjelovao i njezin suprug Zoran. Zorana je policija kasnije privela. Zadržali su ga 48 sati nakon čega su ga pustili. Dva puta je išao na poligraf. Oba puta ga je prošao. Poligraf su ponovili jer je Zoran prvi put bio pod utjecajem opijata. Pjevačicu su pokopali 7. travnja na groblju u Borči. Na čelu kolone bili su Zoran, njegov sin iz prvog braka Uroš, njegovi roditelji i Jelenina majka Zorica.

Policija je nastavila istragu. Na mjestu zločina tjedan dana nakon ubojstva našli su čizmu. Dok se od Jelene njezina obitelj opraštala na groblju, policija je u  naselju Crvenka pretresla više kuća i privela Igora Rojka (33), koji živi nedaleko od mjesta gdje je Jelena nestala. Nekoliko sati kasnije policija je Igora pustila. Tražili su i njegovog brata Nebojšu. Nebojšu će kasnije policija uhititi u Brčkom. Također je prošao poligraf. Kasnije je dao intervju novinarima i rekao kako je pobjegao u BiH jer  mu nije bilo svejedno kad je počela potraga za njim. Rekao je da Marjanoviće ne poznaje. Nebojša je, rekao je njegov otac, sitan lopov, ali vjeruje kako nije povezan s ubojstvom. Javnost će kasnije saznati da policija Nebojšu nije ozbiljno sumnjičila već da su ga htjeli ispitati kao svjedoka. Nebojša je pobjegao kako bi izbjegao zatvorsku kaznu koju je trebao odslužiti.

Policija je pretresla i obiteljsku kuću Marjanovića. Odnijeli su tepih, jaknu i pune vrećice sa stvarima iz kuće. Izvori iz policije Blicu su rekli kako provjeravaju obiteljske odnose jer vjeruju da bi oni mogli biti ključ za rješenje ubojstva. Zoranov otac Vladimir je, kad mu je uhićen sin, medijima rekao da nije osumnjičen samo Zoran već i cijela obitelj. Policija do danas nije našla predmet kojim je Jelena ubijena. Pojavile su se informacije da ju je ubojica udario više od 30 puta, letvom, štapom ili bejzbol palicom. Forenzičari i radnici "Srbija Šume" isušili su kanal u nadi da će pronaći nove dokaze. Pregledali su i snimke nadzornih kamera na prilazu nasipu.

Maknuo fotografije supruge 

Zoran će kasnije iz kuće maknuti Jelenine fotografije i sve njezine stvari. Tvrdio je kako je to napravio zbog kćeri kako ne bi morala gledati slike mrtve majke. Zoran je medijima cijelo vrijeme davao izjave i rekao je  kako je jezivo to što se događa i kako ne može izaći iz kuće. 

- Neka Bog oprosti onima koji prstom upiru u mene - rekao je Zoran. Rekao je i kako vjeruje da će policija pronaći ubojicu. Naglasio je i da bi on "zubima ubojicu odvukao na policiju". 

Podvojena ličnost ili savršen zločin? 

Kurir je u srijedu objavio članak u kojem tvrde da policija zna tko je ubojica, ali da još skupljaju dokaze. Tvrde da je cijeli slučaj trajao toliko dugo jer je ubojica podvojena ličnost koji nije svjestan toga što je učinio. 

-  U pitanju je osoba koja pati od jednog od najtežih poremećaja ličnosti. Naime, Jelenin ubojica je podvojena ličnost i on je potpuno nesvjestan zločina koji je počinio. On se uopće ne sjeća da je ubio pjevačicu, pa samim tim se i ne sjeća kako i zašto je to učinio. On je u javnosti dao više izjava povodom slučaja i više puta je pred kamerama govorio o ubojstvu pjevačice. O ubojstvu je pričao bez trunke kajanja, pitajući se tko je mogao počiniti tako gnusan zločin mlade pjevačice i majke maloljetnog djeteta - rekao je izvor iz policije za Kurir. 

Da je slučaj riješen otkrio je nedavno u emisiji RTS-a Aleksandar Vučić.  

- Policija zna sve. Jako je važno i za državu da se ovaj slučaj riješi. Ubojstvo Jelene Marjanović postalo je državna tema. Tužitelj, međutim, nije zadovoljan prikupljenim dokazima i zato ubojica još nije uhićen - rekao je Vučić. 

Blic je pak objavio tekst u kojem tvrde da policija zna tko je ubojica, ali nemaju dokaze te da je riječ o "savršenom zločinu". 

Ispitivali su svekrvu

Policija je u nekoliko navrata ispitivala Zoricu Marjanović, svekrvu ubijene Jelene. Ona je odbila poligraf. Izvor iz policije je za Blic rekao kako je Zorica tvrdila kako ne zna tko je ubio Jelenu, ali da puno stvari ukazuje na to da ona ima informacije o tome tko je ubojica. Zorica se inače bavi gatanjem i policiji je ispričala da ima "iscjeliteljske moći" i da ih je dobila nakon što se probudila iz kome, pisao je Blic. Navodno u kući ima veliku sobu, punu ikona u kojoj prima klijente. Navodno je policija iz kuće uzela i knjigu s popisom njezinih klijenata. 

Majka nije dočekala da sazna tko je ubio Jelenu

U posljednjem intervjuu prije ubojstva, Jelena je rekla da joj je teško pao gubitak oca.

- Negdje izgubiš, a negdje ti Bog pokuša nadomjestiti to što si izgubio. Život je za borce, ili si lav ili te nema - rekla je u Jelena. Smrt oca pjevačici je teško pala te se nakon nje povukla sa scene i posvetila obiteljskom životu. Otac joj je, rekla je pjevačica, vodio karijeru i bio je njezina snaga. Nakon pauze ipak se vratila na scenu. Pjevačica je sudjelovala i u humanitarnim akcijama te je njezina smrt pogodila i one koji kojima je pomagala. Šest mjeseci nakon ubojstva Jelene, umrla je i njezina majka Zorica. Bila je teško bolesna i prije ubojstva kćeri prošla je posljednji ciklus kemoterapija. 

 

Kiša oprala tragove

Potragu za tragovima policiji je otežalo nekoliko stvari. Još prve noći puno je tragova uništeno jer su deseci ljudi hodali nasipom i tražili Jelenu. Drugi dan počela je padati jaka kiša koja je "oprala" dokaze.

Zoran se dopisivao s drugom?

Nepunih 40 dana nakon zločina otkriveno je da se Zoran dopisivao s Radom iz Beča. Slao joj je i lascivne poruke i fotografije. Rada je kasnije medijima pričala o njihovom navodnom odnosu, a u javnosti su se pojavile i fotografije iz njezine kuće na kojima se vide Jelenine slike.

O vezi Jelene i Zorana pričalo se svašta. Neki su prijatelji tvrdili da se par jako volio, a drugi da je Zoran bio ljubomoran i da ga je Jelena htjela ostaviti.

Tko je sve bio osumnjičen?

Ivica Ajdarević, kum ubijene pjevačice i njenog supruga prvih dana bio je na spisku sumnjivih osoba. Nekoliko puta je bio u policiji na ispitivanju. Vladimir Marjanović, Zoranov otac, također je bio na ispitivanju i na poligrafu. Zoranov sin iz prvog braka, koji ima između 13 i 14 godina, također je bio na spisku sumnjivih osoba. Više puta davao je izjave policiji. Pojavila se i priča o čovjeku sa štapom. Nakon što je utvrđeno da je Jelena udarena tupim predmetom, najvjerojatnije štapom Zoran je u policiji dao iskaz u kojem je rekao da je muškarca sa štapom vidio na nasipu kobnog dana, da se sa njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Misteriozni "čovjek sa štapom" zapravo je bio Kanis Veselinović (64), stanovnik Crvenke, koji je za rekao da nije vidio ništa sumnjivo na nasipu 2. travnja. On je prošao i poligraf. Blic je pisao i da je na ispitivanju bio muškarac iz Borče, vlasnik kafića i spa centra s podužim policijskim dosjeom, koji je, kako je policija saznala, mjesecima pokušavao osvojiti Jelenu, ali ga je ona odbijala.

Na groblju uhitili mladića

Mediji su u svibnju pisali kako je policija na groblju uhitila mladića starog oko 30 godina. Došao je na grob ubijene Jelene gdje je obitelj obilježavala 40 dana od njezine smrti. Policiji ga je prijavila obitelj kojoj je bio sumnjiv jer ga nikad prije nisu vidjeli. Policija ga je odvela na informativni razgovor. Mladić je navodno nekoliko puta zvao Jeleninu majku i predstavljao joj se kao Jelenin prijatelj Nikola. Prijatelji privedenog rekli su da je on lokalni mesar iz Borče. 

Teorije zavjere 

Slučaj ubojstva pjevačice pratile su i razne teorije zavjere. Tvrdilo se da je Jelena oteta, da je ubojica osuđenik iz zatvora Zabela koji je bio na slobodnom vikendu, sumnjalo se i da je porodica Marjanović u sekti, da je ubojica "mafijaš sa estrade", zatim silovatelj koji je prije 20 godina na nasipu silovao jednu djevojku. Pojavila se i informacija da je Jelenin potencijalni ubojica možda mrtav.

Vidjeli duha 

Prestravljeni mještani Borče tvrde da viđaju Jelenin duh na nasipu gdje je ubijena, pisao je Alo. Supružnici Kostić su prvi koji su tvrdili da su vidjeli duha pokojne pjevačice te su opisali svoj jezivi susret. 

- U sumrak smo vidjeli djevojku koja nevjerojatno sliči na ubijenu pjevačicu. S od stotinjak metara, vidjeli smo ženu koja lebdi nekoliko desetaka centimetara iznad zemlje u bijeloj dugačkoj haljini. To je bio Jelenin duh. Sigurno nas sve opominje da ubojica još nije pronađen - tvrdili su Kostići za portal Srbija Danas.
Kako navode, duh je bio toliko stvaran da su htjeli vrištati od straha.  'Bilo je još ljudi koji su je vidjeli'

- Protrljao sam oči i upitao suprugu vidi li isto što i ja ili mi se pričinjava. Kad mi je potvrdila da i ona vidi lijepu djevojku kako lebdi, došlo mi je da vrištim od muke. Krenuli smo prema njoj, ali je ubrzo nestala preko kanala. Bilo je još šetača i rekreativaca koji su je vidjeli. Otići ćemo u crkvu zapaliti svijeću i ostaviti cvijeće na mjesto gdje ju je zlikovac ubio - rekao je Kostić. 
Psiholozi tvrde da je zbog straha od smrti moguće da im se ljudima priviđa duh.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.